Για να το φτιάξεις, ανακάτεψε σε ένα κατσαρολάκι ένα μέρος ξίδι λευκό και ένα μέρος ζάχαρης, μετρώντας την ποσότητα με το ίδιο φλιτζάνι. Βράσε σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει, να δέσει και να μειωθεί αρκετά ο όγκος του. Όταν κρυώσει φύλαξε το σε ένα βάζο που κλείνει καλά.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.