Βάζεις 250 γρ. ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο στο μούλτι και τον χτυπάς μέχρι να ψιλοκοπεί. Στραγγίζεις να φύγουν τυχόν υγρά και χτυπάς ξανά μαζί με 50 γρ. κόκκινο κρεμμύδι ξερό και 1 ματσάκι μαϊντανό.
Προσθέτεις 2 μικρές πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 1 αβγό, λίγο μοσχοκάρυδο και ½ κουταλάκι πάπρικα και ζυμώνεις. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, το δένεις με 1 κουταλιά φρυγανιά.
Πλάθεις σε μπάλες και τις τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο.
Τοποθετείς τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρεις ενόσω είναι ζεστοί. Εξαφανίζονται!