Το ροδόνερο ή αλλιώς ανθρόνερο χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στα καλλυντικά όσο και στη μαγειρική. Δίνει γεύση κι άρωμα σε γλυκά αλλά και αρτοσκευάσματα κάτι που το κάνει απαραίτητο στην κουζίνα. Μπορείς φυσικά να το αγοράσεις έτοιμο από του σουπερμάρκετ αλλά μπορείς επίσης και να το φτιάξεις μόνη σου.
Πώς θα το κάνεις;
Εν αρχή ην τα τριαντάφυλλα. Το ροδόνερο δεν είναι κάτι άλλο από αρωματισμένο με ρόδα (δηλαδή τριαντάφυλλα) νερό, ακριβώς αυτό που λέει και η λέξη. Για το λόγο αυτό θα χρειαστείς πέταλα τρυαντάφυλλου χωρίς φυτοφάρμακα κι άλλες ουσίες.
Η διαδικασία έχει ως εξής: Βγάζεις τα πέταλα από τα τριαντάφυλλα, τα ξεπλένεις καλά να φύγει η σκόνη και στη συνέχεια τα βάζεις μέσα μια κατσαρολίτσα μα απιονισμένο νερό. Το νεράκι πρέπει να είναι αρκετό ώστε να τα καλύπτει. Στη συνέχεια θα τα βράσεις σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ώρα, θα τα στραγγίξεις και το ροδόνερο είναι έτοιμο για κάθε χρήση!