Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή αρκεί να προσέξεις μερικά σημεία. Καταρχήν για να καραμελώσουν γρήγορα και σωστά τα λαχανικά ο φούρνος πρέπει να είναι προθρμασμένος και το ταψί καυτό!
Ανάβεις το φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία και βάζεις μέσα ένα άδειο ταψί. Το αφήνεις για τουλάχιστον 10 λεπτά έτσι ώστε να κάψει αρκετά. Στο μεσοδιάστημα έχεις ήδη κόψει τα λαχανικά που θέλεις να καραμελώσεις, τα έχεις βάλει σε μπολ και τα έχεις πασπαλίσει με λάδι και αλατοπίπερο ανακατεύοντάς τα καλά. Βγάζεις το καυτό ταψί από το φούρνο και ρίχνεις μέσα τα λαχανικά. Αφού τ΄απλώσεις ξαναβάζεις το ταψί στο φούρνο σε πολύ δυνατή θερμοκρασία και στη μεσαία σχάρα κια τα αφήνεις για ένα τεταρτάκι.
Δοκίμασέ το και δε θα χάσεις! Με τον τρόπο αυτό θα έχεις τέλεια ψητά λαχανικά άψογα καραμελωμένα.