Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι δύο λεκανίτσες ή ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι. Παίρνεις το σκόρδο ολόκληρο, το τοποθετείς στο τραπέζι και το χτυπάς με το χέρι έτσι ώστε να χωριστει σε σκελίδες. Στη συνέχεια βάζεις τις σκελίδες μέσα στο μπολ ή τις λεκανίτσες (που τις ενώνεις μεταξύ τους) κι αρχίζεις να ταρακουνάς όπως θα έκανες με ένα σέικερ αν ήθελες να φτιάξεις κοκτέιλ ή φραπέ. Μόλις 10 δευτερόλεπτα "χτυπήματος" αρκούν για να ξεφλουδιστούν τα σκόρδα. Δοκίμασέ το.
Δες στο βίντεο τη διαδικασία βήμα-βήμα.