Μικρά μυστικά για τέλειο χταπόδι

08.08.2014
Μάθε tips για χταποδάκι νόστιμο και μαλακό

Το χταπόδι του βράζουμε πάντα χωρίς νερό κι αυτό γιατί περιέχει πάρα πολλά υγρά, τα οποία «βγάζει» σταδιακά όσο βράζει και έτσι μπορεί να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά χωρίς καθόλου επιπρόσθετο νερό.

Μόλις το χταπόδι πιει όλα τα υγρά του, τότε μπορούμε να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα ή, εναλλακτικά, να το σερβίρουμε περιχυμένο με λαδολέμονο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Tip: Το χταπόδι μαλακώνει περισσότερο αν την ώρα που βράζει ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πρέζα ζάχαρη;