Το χταπόδι του βράζουμε πάντα χωρίς νερό κι αυτό γιατί περιέχει πάρα πολλά υγρά, τα οποία «βγάζει» σταδιακά όσο βράζει και έτσι μπορεί να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά χωρίς καθόλου επιπρόσθετο νερό.
Μόλις το χταπόδι πιει όλα τα υγρά του, τότε μπορούμε να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα ή, εναλλακτικά, να το σερβίρουμε περιχυμένο με λαδολέμονο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Tip: Το χταπόδι μαλακώνει περισσότερο αν την ώρα που βράζει ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πρέζα ζάχαρη;