Υπέροχο σνακ με... φλούδες πατάτας

02.02.2014
Έχεις ποτέ δει βλέμμα γιαγιάς που έχει ζήσει στην κατοχή κάθε φορά που πετιέται φαγητό; Οι συμβουλές της, σήμερα εν καιρώ οικονομικής κρίσης αποδεικνύονται θησαυρός.

Στη λογική "δεν πετάμε τίποτα" κινείται και το σνακ που σου προτείνουμε και δεν είναι άλλο από τις τηγανητές φλούδες πατάτας που θα σε συναρπάσουν!

Φλούδες πατάτας τηγανητές σε 4 βήματα!

1. Πλένουμε καλά τις πατάτες.

2. Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τις πατάτες κόβοντας μακριές λωρίδες με λίγη σάρκα.

3. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι έως ότου γίνουν τραγανές.

4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χοντρό αλάτι, κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε με ντιπ ή λιωμένο τυρί.

Και μια ιδέα γρήγορου σνακ με πατάτα!

Σάντουιτς με ψητή πατάτα

— Διαλέγουμε τέσσερις στενόμακρες πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις ψήνουμε ολόκληρες με τη φλούδα τους στους 200ο C για μία ώρα περίπου.

— Aφού κρυώσουν, τις κόβουμε κατά μήκος για να πάρουμε από την κάθε πατάτα από δύο φέτες
σαν «φραντζολάκια».

— Bάζουμε ανάμεσα στα «φραντζολάκια» λεπτές φέτες ψητών μανιταριών, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ροδέλες ντομάτας και μοτσαρέλας και φέτες προσούτο.

— Pαντίζουμε με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι και σερβίρουμε τα σάντουιτς πατάτας
σε πιάτα.