Σίγουρα η πιστή εκτέλεση της συνταγής είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Αν όμως η ζαχαροπλαστική είναι το φόρτε σου και η εμπειρία σου στην κουζίνα σε έχουν καταστήσει έξπερτ μάθε πώς με μικρές μετατροπές στην ποσότητα βασικών υλικών όπως το αλεύρι και η ζάχαρη θα πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα για τα μπισκότα σου.
* Δε φουσκώνουν ή παραφουσκώνουν
Αν τα μπισκοτάκια σου δε φούσκωσαν καθόλου, πιθανότατα να έχεις βάλει αρκετό βούτυρο ή ζάχαρη, οπότε την επόμενη φορά δοκίμασε να τα μειώσεις λίγο. Αντίθετα αν φούσκωσαν υπερβολικά μάλλον το παράκανες με το αλεύρι και τσιγγουνέυτηκες το βούτυρο και τη ζάχαρη.
* Είναι πολύ τραγανά ή πολύ μαλακά
Αν τα μπισκοτάκια γίνονται υπερβολικά τραγανά μειώσε το αλεύρι και το βούτυρο την επόμενη φορά ενώ αντίθετα αν τα θέλεις πιο μαλακά αύξησε λίγο την ποσότητα.