* Καταρχήν, για να χτυπήσουμε τα αβγά μιας ομελέτας, το καλύτερο εργαλείο είναι ένα απλό πιρούνι.
* Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε στη γέμισή της υλικά που χρειάζονται σοτάρισμα (κρεμμύδια, λουκάνικα κ.λπ.), αρχίζουμε από αυτά και μετά προχωρούμε στην παρασκευή της ομελέτας.
Τα βήματα για την τέλεια ομελέτα!
1. Λαδάκι ή βούτυρο
Ζεσταίνουμε 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο σε τηγάνι περιστρέφοντάς το ώστε τα λιπαρά να απλωθούν σε όλα τα σημεία του. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
2. Το χτύπημα
Χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι σε μεγάλο μπολ 2 αβγά, 1 ασπράδι, 1 κουτ. σούπας γάλα, 1 κουτ. σούπας ανθρακούχο νερό και αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ψήνοντας για 15 δευτερόλεπτα.
3. Το ψήσιμο
Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε στη μισή ομελέτα τη γέμιση (αν χρησιμοποιούμε) και μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο, όπου την ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν και να φουσκώσουν τα αβγά.
4. Το σερβίρισμα
Γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο, τη διπλώνουμε και τη σερβίρουμε αμέσως.