Πώς θα ζυμώσεις; Πως θα ξεκολήσεις το ζυμάρι από τα χέρια; Πότε προσθέτεις τους ξηρούς καρπούς; Σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις!
Μικρά μυστικά για τέλειο ζύμωμα
* Το νερό πρέπει να προστεθεί σταδιακά κι όχι όλο από την αρχή για να απορροφηθεί σωστά το αλεύρι.
* Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σου, είναι ένδειξη πως ίσως να χρειάζεται έξτρα νερό. Αν όχι, χρησιμοποίησε λίγο λάδι ή νεράκι για να ξεκολήσει.
* Αν η ζύμη σου βγει νερουλή, απλά πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή: Αν επιλέξεις να βάλεις ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα μέσα στη ζύμη σου, θα τα προσθέσεις στο δεύτερο ζύμωμα κι αφού ήδη το ζυμάρι σου έχει γίνει ομοιογενές.