Όσες φορές αγόρασες μεγάλη ποσότητα κρεμμυδιών δίχως να έχεις σκοπό να φτιάξεις φαγητά με μπόλικα κρεμμύδια όπως το στιφάδο, καταλλήγεις να τα πετάξεις στα σκουπίδια;
Το λάθος που κάνεις
Τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος δίχως υγρασία και σε καμία περίπτωση σε πλαστικές σακούλες που ευνοούν την ανάπτυξη της μούχλας.
Μικρά τρικ για διατήρηση
* Είτε το πιστεύεις, είτε όχι το καλσόν είναι ένας πολύ καλός αποθηκευτικός χώρος για κρεμμύδια, παρατέινοντας τη διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση! Τα κρεμμύδια που θα αποθηκεύσεις μέσα στο καλσόν μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και οκτώ μήνες!
* Αντί για καλσόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί με το οποίο θα τυλίξεις κάθε κρεμμύδι.
Από τη Δήμητρα Γκούντρα