Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ ένα από τα πιο παραδοσιακά, πεντανόστιμα και υγιεινά γλυκά των γιορτών, τα παραδοσιακά μελομακάρονα! Μάθε τα μυστικά για αφράτα και πετυχημένα μελομακάρονα και καλή επιτυχία.
Μυστικά για..
* να μη γίνουν σκληρά: Τα μελομακάρονα δε χρειάζονται πολύ ζύμωμα. Αν τα παραζυμώσεις το πιθανότερο είναι να γίνουν σκληρά και να μην αποροφήσουν το σιρόπι. Μόλις η ζύμη σου γίνει ομοιογενής ξεκίνα να τα πλάθεις.
* να σιροπιαστούν σωστά: Ισχύει ο μαγειρικός νόμος του "ζεστού vs κρύου" και τούμπαλιν. Άλλες συνταγές θέλουν τα μελομακάρονα να σιροπιάζονται ζεστά σε κρύο σιρόπι κι άλλες ενώ έχουν κρυώσει σε σιροπάκι ζεστό. Μην επιχειρήσεις κάτι διαφορετικό γιατί το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.
* να μη μαλακώσουν ή ξεραθούν: Το πετυχημένο μελομακάρονο χρειάζεται και σωστή φύλαξη. Φρόντισε να τα αποθηκεύσεις σε κάποιο μπολ προστατευμένο με μεμβράνη από πάνω.
* να κάνεις σχηματάκια και γραμμές: Μπορείς να "κεντήσεις" τεταγωνάκια και ραβδώσεις με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Απλά το πιέζεις απαλά πάνω στο ζυμωμένο μελομακάρονο.
Κι αν δεν έχεις συνταγή, σου προτείνουμε μία εμείς. Κάνε κλικ στη φωτογραφία και καλή όρεξη!