Τι δεν πρέπει να μαγειρέυεις στον ατμό;

02.03.2012

Αναμφισβήτητα, ο υγιεινότερος τρόπος μαγειρέματος των φυτικών τροφίμων, ιδιαίτερα δε των λαχανικών, αφήνει αναλλοίωτη τη φυσική γεύση και το χρώμα τους και προστατεύει σε σημαντικό βαθμό τις βιταμίνες τους. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύετε στον ατμό ζωικά τρόφιμα, με εξαίρεση κάποια είδη ψαριών, γιατί μπορεί τα παθογόνα μικρόβια να μην καταστραφούν στο σύνολό τους!

Από την Κυριακή Μαυρίδου