Σοτάρισμα στο γουόκ

20.02.2012

Η καλύτερη εναλλακτική λύση αντί του κλασικού τηγανιού. Τα τρόφιμα (π.χ. λαχανικά, κοτόπουλο, χοιρινό ή θαλασσινά) ψιλοκόβονται και μαγειρεύονται με πολύ λίγο λάδι (ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, ηλιέλαιο ή σογιέλαιο) σε υψηλή θερμοκρασία, για σχετικά λίγο χρόνο και με συνεχή ανάδευση, που τα εμποδίζει να κολλήσουν στο σκεύος και να καούν, ουσιαστικά δηλαδή ψήνονται με την τεχνική του σοταρίσματος. Επομένως, απορροφούν πολύ λιγότερο λίπος και γίνονται πιο εύπεπτα και πιο διαιτητικά.

Κόβετε πάντα τα υλικά σας σε μικρά κομμάτια, παρόμοια σε σχήμα και μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Από την Κυριακή Μαυρίδου