- Κέικ, κουλουράκια, κρέμες, παγωτά και πάσης φύσεως γλυκίσματα γίνονται θερμιδικά και γευστικά ελαφρύτερα εάν χρησιμοποιήσεις
* Ελαιόλαδο αντί για βούτυρο,
*Απαχο γάλα αντί για πλήρες,
* Στραγγιστό γιαούρτι αντί για σαντιγί,
* Περισσότερα ασπράδια αβγών αντί για κρόκους,
* Στέβια ή άλλες γλυκαντικές ύλες αντί κοινής ζάχαρης.
- Φρούτα με γλυκιά γεύση, ειδικά τα αποξηραμένα όπως οι σταφίδες, βοηθούν επίσης να ελαττώσετε τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσετε