Αν μας έμεινε κιμάς από τη χτεσινή μακαρονάδα, μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε σε χίλιες δύο συνταγές:
Nα τον προσθέσουμε σε μια γέμιση: Μπορεί να γίνει γέμιση για ντομάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, κρεμμύδια ή οποιοδήποτε λαχανικό.
Μπορούμε να τον σοτάρουμε και να φτιάξουμε μεζέ: Αν τον σωτάρουμε με πλιγούρι, κρεμμύδι, κουκουνάρι, μυρωδικά και μαϊντανό, και γεμίσουμε παντζαρόφυλλα, μαρουλόφυλλα ή λαχανόφυλλα, έχουμε έτοιμο και γρηγορο μεζέ.
Nα φτιάξουμε κιμαδόπιτα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον κιμά, τον σβήνουμε με μισό ποτηράκι λευκό κρασί και, μόλις τον κατεβάσουμε από τη φωτιά, τον ανακατεύουμε με 2 φλιτζάνια διάφορα τριμμένα τυριά, ελάχιστη κανέλα και 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στρώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας στο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και ψήνουμε στους 200°C.
Παραλλαγή: Στην ίδια γέμιση, μπορούμε να προσθέσουμε σοταρισμένο πράσο ή σπανάκι και να φτιάξουμε μια τάρτα με την έτοιμη σφολιάτα.