Αλλα κόλπα στη κουζίνα

29.08.2011

Ηξερες ότι...

* Το χταπόδι μαγειρεύεται πιο εύκολα εάν βάλεις στην κατσαρόλα το φελλό από ένα μπουκάλι κρασί;

* Σε κέικ που απαιτούν περισσότερα από 3 αβγά, μπορείς το ένα αβγό να το αντικαταστήσεις με 1 κουταλάκι ξίδι;

* Ο γενικός κανόνας για το ψήσιμο του ψαριού είναι « ψήσιμο 8-10 λεπτά για κάθε 2,5 εκατοστά πάχους του»;

* Το φαγητό που έχει ψηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων κρυώνει πιο γρήγορα από το φαγητό που έχει ψηθεί σε συμβατικό φούρνο.

* Τα «γλυκά» καρυκεύματα, όπως η κανέλα, είναι προτιμότερο να τα προσθέσες στις σάλτσες κι όχι στο κυρίως φαγητό;

* Το μαγείρεμα της αγκινάρας με μπόλικο λεμόνι έχει σκοπό να μετριάσει την υπερβολική γλύκα της;

* Για να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που παραμένει στο βραστό φαγητό, πρέπει να βράσεις το κρασί ξεχωριστά;