Weis, lager, Pilsener, ποιά μπύρα επιλέγεις; Γνωρίζεις ποιές είναι οι διαφορές; Γιατί υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες μπύρας; Η διαφορά είναι στον τρόπο ζύμωσης...
Οι κατηγορίες της μπύρας
Ανάλογα με τον τρόπο ζύμωσης, οι μπύρες χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
Lager: Ξανθιά μπίρα χαμηλής ζύμωσης. Αντιπροσωπεύει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας
Pilsener: Ξανθιά μπίρα με εντονότερη γεύση λυκίσκου
Ale: Μπίρες ταχείας ζύμωσης που έχουν φρουτώδες άρωμα
Weiss: Σταρένιες μπίρες με θολό χρώμα
Stout: Μαύρες μπίρες από έντονα καβουρντισμένη βύνη
Τrappist: Μοναστηριακές μπίρες, των οποίων η ζύμωση συνεχίζεται στη φιάλη