Η Cair έχει μία προνομιακή σχέση με τους αμπελώνες και τους αμπελουργούς της Ρόδου. Εχοντας μακροχρόνια, 20ετή , συμβόλαια μαζί τους, καθοδηγεί και υποστηρίζει επιστημονικά την καλλιέργεια των αμπελιών, με στόχο την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού.
Από την άλλη μεριά, οι δικοί της ιδιόκτητοι αμπελώνες είναι το θέατρο, όχι μόνο της παραγωγής εξαιρετικών οινικών έργων, αλλά και του πειραματισμού με νέες ποικιλίες, που ανανεώνουν την γκάμα των προϊόντων της Cair.
Εκεί ψηλά στους επίλεκτους ορεινούς αμπελώνες του όρους Αττάβυρος, μεγαλώνει εκλεκτό Αθήρι, αλλά και το μοσχάτο λευκό και το μοσχάτο trani, ο ιταλικός κλώνος, σκέτη ανθοσμία, που έφεραν οι Ιταλοί από την Puglia.
Εκεί τρυγιέται και η κόκκινη Μανδηλαριά, το αμοργιανό όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, που αποτελεί μετά το αθήρι, τη δεύτερη σημαντικότερη ποικιλία του νησιού.