Μία ιδιαίτερη και μοναδική αναγνώριση του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος επεφύλασσε ο παγκόσμιος Οργανισμός Make-A-Wish στο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles στις 20-23 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο του οποίου γιορτάστηκαν τα 35 χρόνια από την ίδρυση του φιλανθρωπικού ιδρύματος. Δύο πολύ ξεχωριστές διακρίσεις με την παρουσία 1.200 εργαζομένων και εθελοντών από όλες τις πολιτείες της Αμερικής και τις 50 χώρες στις οποίες έχει παρουσία το Make-A-Wish, τίμησαν τη λειτουργία του Οργανισμού στην Ελλάδα! Δύο βραβεία, ένα «Καλύτερης Ομαδικής Προσπάθειας» και ένα ακόμη «Ανθεκτικότητας σε δυσμενείς συνθήκες», είναι αυτά που μας ανέβασαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Βραβείο «Καλύτερης Ομαδικής Προσπάθειας (Team Effort Award)»: απονεμήθηκε από τον CEO και President του Make-A-Wish, Jon Stettner στην Πρόεδρο του Οργανισμού Αναστασία Μανιά για το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε με έμπνευση της Ελλάδας και σήμερα έχει υιοθετηθεί από αρκετές ακόμη χώρες. Ο Οργανισμός το υλοποιεί με μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια και την οργανωμένη συμβολή περισσότερων των 300 ατόμων εδώ και 17 χρόνια. Το εν λόγω βραβείο είναι μία διεθνής αναγνώριση των ικανοτήτων μίας ομάδας που πράττουν με μεράκι και θέληση να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.
Βραβείο «Ανθεκτικότητας σε δυσμενείς συνθήκες (Resilience Award)»: θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στο όνομα ενός παιδιού Ευχής που έχασε τη μάχη με τη ζωή και του πατέρα του που ίδρυσε το Make-A-Wish India. Πρόκειται για το βραβείο Gandhar Joshi Resilience Award και αφορά στην αντοχή που έχει επιδείξει ο Οργανισμός στην Ελλάδα εκπληρώνοντας κάθε χρόνο και περισσότερες Ευχές παρόλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας! Αυτό είναι ένα βραβείο που δόθηκε με την ευκαιρία της μεγάλης Ευχής που εκπλήρωσε το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος τον περασμένο Μάιο, αυτής του Χρυσοβαλάντη που θέλησε μέσα από έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και EURO 2004 να ενισχύσει το νοσοκομείο που τον έκανε καλά!
Η Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε σχετικά: «Όπως καταλαβαίνετε, η αναγνώριση αυτή μέσα από δύο τόσο σημαντικές διακρίσεις, είναι μία επιτυχία για εργαζόμενους, μέλη του Δ.Σ., τους εθελοντές μας αλλά και όσους μας υποστηρίζουν, δωρητές και χορηγούς. Το αίσθημα ευθύνης παραμένει το ίδιο ισχυρό αλλά αυτή η παγκόσμια αναγνώριση όχι μόνο του Οργανισμού αλλά και της χώρας μας, μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια Δύναμη, την ίδια Χαρά και την ίδια Ελπίδα να προσφέρουμε το όνειρο στα παιδιά που δοκιμάζονται και χάνουν την παιδικότητά τους τόσο πρόωρα.»
Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, ανέφερε: «Οι 2 αυτές διακρίσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές και για εμάς τους μόλις 10 εργαζομένους και τους 600 εθελοντές μας η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή. Οι προσπάθειές μας είναι αέναες και σκοπός μας ένας και μοναδικός: να εκπληρώσουμε την πιο βαθιά επιθυμία κάθε παιδιού που πάσχει από μία απειλητική ασθένεια ώστε να ενδυναμώσουμε τον αγώνα του. Μέχρι σήμερα εκπληρώνουμε όλες τις Ευχές των παιδιών που φτάνουν στο γραφείο μας, χάρη στη βοήθεια των δωρητών και χορηγών μας, αλλά πρέπει να φτάσει η πληροφόρηση για το έργο μας σε όλα τα παιδιά που νοσούν με παρόμοια ασθένεια! Μόνο τότε θα ησυχάσουμε.»
Φώτο 1: Κατά την παραλαβή του βραβείου Resilience Award / από αριστερά: Shawn O’Hara, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού, Κατερίνα Ζαγοράκη, Υπεύθυνη Εθελοντών και νέων μέσων και Αναστασία Μανιά, Πρόεδρος
Φώτο 2: Το βραβείο Best Team Effort για το Πρόγραμμα Αστέρι-Της-Ευχής
Φώτο 3: Η Αναστασία Μανιά και Κατερίνα Ζαγοράκη με το Βραβείο Resilience που απεικονίζει τον Χρυσοβαλάντη, τον έφηβο που ευχήθηκε τον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και EURO2004