FYI

Μία υπεράνθρωπη κολυμβητική προσπάθεια στηρίζει το Έργο του Make-A-Wish

23.10.2015
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ο φίλος αλλά και Εθελοντής του Οργανισμού Aλέξανδρος Πατούνης δοκιμάζοντας τα όρια της σωματικής και ψυχικής αντοχής, έχοντας κάνει όμως μία εξαιρετική προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα, κατάφερε να ολοκληρώσει κολυμπώντας τον γύρο των Σπετσών στον απίστευτο χρόνο των 8 ωρών και 38 λεπτών, συνεχόμενης κολύμβησης!

Στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του τον συνόδευαν μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης, ανάμεσα τους οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σ. Γιαννιώτης, Α. Φωκαΐδης, Κ. Αραούζου και άλλοι.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία που έζησε:

“Ο κολυμβητικός γύρος των Σπετσών από τον Αλέξανδρο Πατούνη έγινε για έναν πολύ καλό σκοπό και ήμασταν κι εμείς εκεί μαζί με τους κατοίκους του νησιού, μεταφέροντας τη θετική μας ενέργεια μαζί με τις ευχές μας. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, όπως και ο σκοπός που δεν ήταν άλλος από τη συγκέντρωση χρημάτων για το Μake-Α-Wish. Εύχομαι αυτή η κίνηση να βρει μιμητές στο μέλλον για τη στήριξη των παιδιών που τόσο το έχουν ανάγκη.”

Ο Αλέξανδρος συμμετείχε στην πρωτοβουλία Charity4U των γυμναστηρίων HOLMES PLACE, στo πλαίσιο του Spetses Mini Marathon ολοκληρώνοντας μόνος του αυτήν τη μαραθώνια κολυμβητική προσπάθεια σε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Συμπαραστάτης, οδηγός και πηγή ενθάρρυνσής του σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκος Γέμελος που δήλωσε:

“Ο Αλέξανδρος παρά τη μεγάλη απόσταση τις πολλές ώρες τα δύσκολα νερά και τον πρόσφατα εγχειρισμένο ώμο κατάφερε να κυκλώσει το νησί των Σπετσών έχοντας στο μυαλό του μόνο την προσφορά σε έναν καλό σκοπό. Ένα μπράβο είναι μικρό σε αυτή τη γιγάντια προσπάθεια’’.

Το Charity4U προωθεί την ιδέα πώς ο αθλητισμός ενώνει και μπορεί να εξυπηρετήσει ένα καλό σκοπό. Στόχος και κίνητρο του Αλέξανδρου για να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθειά του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για την εκπλήρωση Ευχών Παιδιών, του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και για τη ΦΛΟΓΑ.

Ο κος Ιωάννης Παπακωνσταντής, ναυαγοσώστης που συνόδευε τον Αλέξανδρο Πατούνη καθ’ όλη της διάρκεια της προσπάθειας του, περιέγραψε τη μοναδική εμπειρία που έζησε: "...Είναι προφανές ότι ο άθλος του απίστευτου κ. Πατούνη είναι ασύλληπτος για το μυαλό απλών ανθρώπων! Καθώς τον παρακολουθούσαμε συνεχώς, μπορώ να αναφέρω πως η ψυχραιμία του ήταν υπεράνθρωπη. Ακόμα και όταν παραπλέοντα σκάφη σήκωναν βουνό από απόνερα, ο κ. Πατούνης δεν πτοήθηκε καθόλου και συνέχιζε ακάθεκτος. Μπράβο και πάλι μπράβο! Στις 10/10/2015 γράφτηκε κολυμβητική ιστορία!"