Με κάθε επισημότητα

03.11.2010
Μια κατοικία στη Βάρη ακολουθεί πιστά τους κανόνες της κομψότητας, ποντάροντας στα γήινα χρώματα και τη σύγχρονη φινέτσα με λίγα, πλην όμως αρκετά, πολυτελή στοιχεία.

Μια κατοικία στη Βάρη ακολουθεί πιστά τους κανόνες της κομψότητας, ποντάροντας στα γήινα χρώματα και τη σύγχρονη φινέτσα με λίγα, πλην όμως αρκετά, πολυτελή στοιχεία. Χτισμένη με θέα τον κόλπο της Bάρκιζας, η συγκεκριμένη μονοκατοικία «έδεσε» αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον, μοιάζοντας να ανήκει εκεί από πάντα, αν και κατοικήθηκε μόλις το 2005. Aυτό τουλάχιστον ήταν το ζητούμενο του αρχιτέκτονα Aλέξανδρου Σαμαρά και του εσωτερικού διακοσμητή Aγγελου Aγγελόπουλου, οι οποίοι συνεργάστηκαν αρμονικά και με επιτυχία, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για το άψογο αποτέλεσμα.

H πρόκληση ήταν μεγάλη. Παρόλο που το σπίτι διέθετε πολλά τετραγωνικά και δικαιολογούσε αρκετά μεγάλους, ανοιχτούς χώρους και επιφάνειες, έπρεπε αυτοί να είναι τόσο καλαίσθητοι και ιδιαίτεροι όσο λειτουργικοί και πρακτικοί. Φυσικά η άνεση και η πολυτέλεια ήταν αδιαπραγμάτευτες για τους ιδιοκτήτες. Προσεγμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια, η οικία αντανακλά το προσωπικό γούστο της ιδιοκτήτριας, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει ένα χώρο που θυμίζει περισσότερο παλάτι. Tόσο η επιλογή των επίπλων και των αντικειμένων όσο και των χρωμάτων στα υφάσματα και τους τοίχους έγινε με γνώμονα τη σύγχρονη κομψότητα, την άνεση και την πολυτέλεια των υλικών. Ξεκινώντας από τα χαμηλά, οι δύο ξενώνες, ένα playroom για... μεγάλους και το δωμάτιο squash καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο χώρο, αυτόν του πρώτου επιπέδου, που ίσως είναι και ο πιο «διασκεδαστικός». Το δεύτερο επίπεδο είναι αφιερωμένο στη χαλάρωση. Eκεί υπάρχει το καθημερινό καθιστικό καθώς και ένα δωμάτιο αποκλειστικά για τις δραστηριότητες των παιδιών της οικογένειας. Aυτό, όμως, που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το wellness spa, με το τζακούζι, το χαμάμ και την εσωτερική πισίνα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Mε τη βοήθεια της επιβλητικής σκάλας, που οδηγεί στον επόμενο όροφο, το σκηνικό αλλάζει. Eδώ το σαλόνι και η τραπεζαρία «ντύθηκαν» με τα καλά τους για να φιλοξενήσουν τις πιο επίσημες στιγμές της οικογένειας. Στο ίδιο επίπεδο ο αρχιτέκτονας οραματίστηκε την κουζίνα, το γραφείο και το ευρύχωρο tv room. Oι κρεβατοκάμαρες, τα μπάνια καθώς και το... πρακτικό δωμάτιο-ντουλάπα απομονώθηκαν για να καταλάβουν τον τελευταίο όροφο της οικίας. Βασικός παρονομαστής της κατοικίας είναι ο περιβάλλοντας χώρος, όπου πρωταγωνιστεί ο μεγάλος κήπος με την πισίνα. Οπως παραδέχεται και το ζευγάρι των ιδιοκτητών, τα παιδιά λατρεύουν να περνούν το χρόνο τους στον κήπο και να κολυμπούν στην πισίνα. «Αυτό το σπίτι το φτιάξαμε για να το ζούμε. Να αισθανόμαστε όλοι όμορφα, να δώσουμε στο χώρο μια ζεστή ατμόσφαιρα που θα απολαμβάνουμε καθημερινά». Κάτι που σίγουρα κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία.