5 tips για να μην αφήνεις το κρεβάτι σου ακατάστατο

16.07.2024
5 tips για να μην αφήνεις το κρεβάτι σου ακατάστατο
ΠΗΓΗ:@valentinabarabuffi
Από εδώ και πέρα θα στρώνεις το κρεβάτι σου!

Καλώς ήρθες στον μαγικό κόσμο της τάξης και του οργανωμένου κρεβατιού! Πόσοι από εμάς έχουμε πέσει θύματα της περίφημης συνήθειας να αφήνουμε το κρεβάτι μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κάθε πρωί; Αλλά μην ανησυχείς, έχουμε τις σωστές συμβουλές για να μην αφήνεις ποτέ ξανά το κρεβάτι σου να φαίνεται σαν πεδίο μάχης!

Στρώσε το κρεβάτι σου αμέσως μετά το ξύπνημα

Η πρώτη και πιο βασική συμβουλή: μην αφήνεις ποτέ το κρεβάτι σου χωρίς να το στρώσεις. Αφού ξυπνήσεις, δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερο χρόνο για να το στρώσεις. Απλώς τράβα την κουβέρτα, ίσιωσε τα σεντόνια και έτοιμο! Θα δεις πόσο διαφορετικά θα αισθάνεσαι από το πρώτο πρωινό σου!

Κάνε την τακτοποίηση του κρεβατιού καθημερινή συνήθεια

Αν έχεις πρόβλημα με το να θυμηθείς να στρώνεις το κρεβάτι σου, κάνε το ένα μέρος της καθημερινότητάς σου. Συνδύασε το με την καθημερινή σου ρουτίνα, όπως το ντουζ, το βραδινό ξύπνημα, ή ακόμα και το πρωινό καφέ σου. Μερικά δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση του υπνοδωματίου σου!

Η οργάνωση είναι το κλειδί

Είναι πιο εύκολο να κρατάς το κρεβάτι σου στρωμένο αν έχεις λίγα πράγματα γύρω του. Μια απλή λύση είναι να μην έχεις πάρα πολλά μαξιλάρια ή κουβέρτες. Κράτα τα απαραίτητα και απέφυγε τα περιττά.

Χρησιμοποίησε ένα καλό σεντόνι

Ένα καλό σεντόνι κάνει θαύματα για την εμφάνιση του κρεβατιού σου. Επένδυσε σε ένα ποιοτικό σεντόνι που δεν θα γλιστράει (δε θα βγαίνει από τη θέση του έτσι) και δεν θα δημιουργεί τσαλακώματα. Θα είναι πιο εύκολο να το στρώνεις καθημερινά και θα διατηρεί την τάξη πιο αποτελεσματικά.

Χρώματα που σου αρέσουν

Το καλύτερο κομμάτι είναι να κάνεις το κρεβάτι σου ένα με το στυλ σου. Διάλεξε χρώματα και μοτίβα που σου αρέσουν και που συμβαδίζουν με τη διάθεσή σου. Έτσι, θα αισθάνεσαι πιο χαρούμενη να το στρώνεις καθημερινά!