Πώς να κάνεις σωστή επιλογή στρώματος

04.01.2021
Πώς να κάνεις σωστή επιλογή στρώματος
Οι συμβουλές για να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο τον ύπνο σου

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για να έχεις καλή διάθεση και ενέργεια, αλλά εκτός αυτού, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση των φθορών στα κύτταρα, για δυνατό ανοσοποιητικό.

Δες και αυτό: Ο καναπές σου έχει "καθίσει"; Να τι πρέπει να κάνεις

Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι ένα στρώμα καλής ποιότητας έχει όριο ζωής περίπου 8-10 χρόνια. Αν ξυπνάς με πόνους ή ενοχλήσεις, ίσως είναι ένα σημάδι ότι έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσεις.

Αυτά είναι τα βήματα για να κάνεις την καλύτερη - για εσένα - αγορά στρώματος:

- Κάνε έρευνα πρώτα στο ίντερνετ και μετά στα καταστήματα: Μια ενδελεχής αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σε γλυτώσει από τις πολλές επισκέψεις στα μαγαζιά και διαβάζοντας τις κριτικές των αγοραστών θα βοηθηθείς στο να πάρεις μια απόφαση γρηγορότερα. Πάρε υπόψη σου και τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις.

- Σκέψου τις προσωπικές σου ανάγκες: Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες και προτιμήσεις. Αποφάσισε εάν θέλεις σκληρό ή μαλακό, σκέψου πόσο βάρος θα χρειαστεί να αντέξει και κάνε την επιλογή σου ανάλογα.

- Ξάπλωσε πριν αγοράσεις: Εάν έχεις βρει ένα στρώμα που σε ενδιαφέρει, δοκίμασε να ξαπλώσεις για μερικά λεπτά, να αλλάξεις πλευρό και να πάρεις τη στάση που συνήθως παίρνεις για να κοιμηθείς. Ιδανικά, θα πρέπει να μείνεις ξαπλωμένη τουλάχιστον για 10-15 λεπτά.