5 εύκολοι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο χουχουλιάρικο αυτόν τον χειμώνα

01.11.2020
5 εύκολοι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο χουχουλιάρικο αυτόν τον χειμώνα
Η αίσθηση του χειμώνα στο σπίτι έχει να κάνει με τον χαμηλό φωτισμό, τη ζεστή ατμόσφαιρα, τις άνετες γωνίες και τους καναπέδες. Με άλλα λόγια, το χουχούλιασμα με τις χοντρές κάλτσες που ζεσταίνουν τα δάχτυλα των ποδιών σου πάνω στα χνουδωτά χαλιά. Λοιπόν, άναψε ένα κερί, χαμήλωσε τα φώτα και ετοιμάσου για έναν υπέροχο χρόνο μέσα στο σπίτι, που θα γίνει πιο ζεστός αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές που δίνει στο Harper’s Bazaar η ειδική για θέματα εσωτερικού χώρου Michelle Ogundehin, η οποία προσφέρει ιδέες για το πώς να κάνεις τον χώρο σου κάτι παραπάνω από ένα cosy καταφύγιο.

Τίποτα δεν χαλάει περισσότερο την άνετη διάθεση από τις χαραμάδες που φέρνουν κρύο αέρα

«O πρώτος κανόνας για τη ζεστή ατμόσφαιρα τον χειμώνα είναι βαρετός, αλλά είναι τόσο σημαντικός: έλεγξε τα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες για κενά τα οποία μπορεί να φέρνουν στο σπίτι σου ενοχλητικό κρύο αέρα. Μια επίσκεψη σε μαγαζί με υλικά επισκευών θα σου λύσει το πρόβλημα και θα σε απαλλάξει από αυτήν την πτώση της θερμοκρασίας του σπιτιού η οποία εκτός των άλλων σε βάζει και σε παραπάνω έξοδα θέρμανσης. Εναλλακτικά, αγόρασε τσόχινο θερμομονωτικό ύφασμα και στερέωσε το χαλαρά στο πίσω μέρος των κουρτινών. Και αν δεν έχεις κουρτίνες, πάρε μερικές αμέσως!».

Κλείσε τα φώτα οροφής και άναψε επιτραπέζια φωτιστικά και κεριά

«Βεβαιώσου ότι το κερί σου έχει βάση τα φυτά και ότι οποιοδήποτε άρωμα χρησιμοποιείται παράγεται μόνο από αιθέρια έλαια. Γιατί; Επειδή τώρα που τα παράθυρά σου είναι όλα υπέροχα σφραγισμένα, δεν θέλεις να γεμίζεις τον αέρα με οτιδήποτε άλλο εκτός από καλοσύνη. Και το κερί παραφίνης είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας πετρελαίου, οπότε αν το καις σε εσωτερικό χώρο γεμίζεις το σπίτι σου με αναθυμιάσεις. Είσαι αυτό που αναπνέεις, πλήρωσε περισσότερα για καλύτερα».

Επένδυσε στο ύφασμα

«Ξεκίνησε από το πάτωμα και προχώρησε από εκεί. Χρειάζεσαι το είδος του χαλιού όπου μπορείς πραγματικά να βουλιάξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου και να ζεστάνεις το σώμα σου κυριολεκτικά από τις πατούσες. Τα ιδανικά μαξιλάρια πρέπει να είναι από sheepskin και τα ριχτάρια από πλεκτό ύφασμα. Στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα κρησφύγετο στον καναπέ σου και να καθίσεις σε αυτόν σαν παιδί, οκλαδόν και στη γωνία».

Λαμπάκια παντού: όχι μόνο για τα Χριστούγεννα!

«Αν είσαι αρκετά τυχερή να έχεις μια ξυλόσομπα, τότε είσαι ήδη πολύ μπροστά στα ζεστά χειμωνιάτικα παιχνίδια, αλλά για όλους τους άλλους, τα λαμπάκια είναι ο καλύτερος φίλος σας. Ρύθμισε τα να αναβοσβήνουν, τύλιξε τα γύρω από μια κορνίζα ή ένα παράθυρο ή όπου αλλού θέλεις για να δημιουργήσεις μια γωνιά όπου μπορείς να περάσεις την ώρα σου. Είναι από τη φύση της μια βαθιά ενθαρρυντική, καθώς και καταπραϋντική ματιά».

Φτιάξε ατμόσφαιρα καναπέ στην κρεβατοκάμαρα σου

«Με πιο σκοτεινές νύχτες και χαμηλά φώτα, δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις μια νέα ταπετσαρία ή καινούργιο χρώμα στους τοίχους σου αλλά ούτως ή άλλως και ο χειμώνας δεν είναι κατάλληλος για τέτοιες δουλειές στο σπίτι σου. Ωστόσο, η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι η κρεβατοκάμαρά σου. Βάψε πιο σκούρο έναν τοίχο από το δωμάτιο και χουχούλιασε στο κρεβάτι σου. Επένδυσε σε μια θερμοφόρα από κασμίρ για να ζεσταίνεις τα χέρια σου, ένα ζευγάρι φανταχτερές κάλτσες κρεβατιού και φτιάξε ατμόσφαιρα καναπέ στην κρεβατοκάμαρα σου».