10 τρόφιμα που είναι πιθανόν να αποθηκεύεις με λάθος τρόπο

28.08.2021
10 τρόφιμα που είναι πιθανόν να αποθηκεύεις με λάθος τρόπο
Συνηθίζεις να αποθηκεύεις τα πάντα στο ψυγείο σου όπως φρούτα, λαχανικά, γλυκά και ψωμιά. Μερικοί άνθρωποι διατηρούν επίσης σάλτσες και κονσέρβες στα ψυγεία τους. Αλλά συχνά, ενώ αποθηκεύεις τρόφιμα με σκοπό να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους, μπορεί στην πραγματικότητα ο τρόπος αποθήκευσης να είναι επιβλαβής για τα προϊόντα. Δες παρακάτω πώς πρέπει να αποθηκεύεις 10 διαφορετικά τρόφιμα.

Προϊόντα που πρέπει να αποθηκεύονται σε ντουλάπι και να είναι κρυμμένα από το φως του ήλιου:

Το ψωμί διατηρείται καλύτερα σε ένα καλά κλειστό κουτί για ψωμί, με λίγο αλάτι που θα το προστατεύει από τη μούχλα. Αν αφήσεις ένα κομμάτι ψωμιού στην τσάντα του σούπερ μάρκετ, θα μείνει μαλακό, αλλά υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα να καλυφθεί με μούχλα σε μερικές ημέρες. Οι πλαστικές σακούλες δεν αφήνουν το ψωμί να «αναπνέει» και δημιουργούν υψηλή υγρασία την οποία οι μύκητες αγαπούν πραγματικά. Ωστόσο, η διατήρηση του ψωμιού στο ψυγείο, δεν είναι επίσης και η καλύτερη ιδέα, διότι, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, το νερό εξατμίζεται σημαντικά ταχύτερα και έτσι το ψωμί θα γίνει πολύ γρήγορα μπαγιάτικο.

Με την ευκαιρία, αν θέλεις να αποθηκεύσεις το ψωμί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για 4-6 μήνες.

Η σοκολάτα είναι εύκολη στην αποθήκευση. Συντηρείται καλύτερα σε κρύο, σκοτεινό μέρος. Και δεν πρέπει να τη βάλεις στο ψυγείο. Η διαφορά θερμοκρασίας θα οδηγήσει στην εμφάνιση συμπυκνωμένου νερού στην επιφάνεια της που μετατρέπεται σε λευκή στρώση. Δεν επηρεάζει πραγματικά τη γεύση, αλλά κάνει τη σοκολάτα όχι και τόσο ελκυστική.

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν αρχίσεις να τρώς μέλι πριν κοιμηθείς

Πιστεύεται ότι το μέλι δεν έχει ορισμένη διάρκεια ζωής και μπορεί να αποθηκευτεί, σχεδόν, για πάντα. Το πιο σημαντικό είναι να το αποθηκεύσεις σωστά. Πρέπει να διατηρήσεις το μέλι σε ένα κρύο, σκοτεινό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο. Στο ψυγείο, μπορεί να κρυσταλλώσει και να χάσει κάποιες από τις καλές του ιδιότητες.

Το ελαιόλαδο πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Αλλά μην το βάλεις μέσα στο ψυγείο καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν στο σχηματισμό λευκών κομματιών στο λάδι, τα οποία είναι συμπυκνωμένο νερό.

Προκειμένου να κρατηθούν τα κρεμμύδια και το σκόρδο νωπά για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερο να είναι τοποθετημένα σε ψυχρό και ξηρό μέρος, για παράδειγμα, ένα μικρό κουτί στο ντουλάπι. Αν έχεις πολλά κρεμμύδια, μπορείς να τα συνδέσεις μεταξύ τους και να τα κρατάς κρεμασμένα.

Στο ψυγείο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο θα χαλάσουν πιο γρήγορα, κυρίως επειδή θα καλυφθούν με μούχλα.

Προϊόντα που μπορούν να διατηρηθούν σε ράφι κουζίνας ή σε τραπέζι:

Τα πορτοκάλια και τα άλλα εσπεριδοειδή μπορούν να αποθηκευτούν απευθείας στο τραπέζι της κουζίνας. Δεν θα χαλάσουν σύντομα. Μην χρησιμοποιείς το ψυγείο καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα κάνουν τα φρούτα λιγότερο νόστιμα και λιγότερο ευεργετικά για την υγεία σου.

Τα αγγούρια μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο, αλλά μόνο για μερικές ημέρες. Η χαμηλή θερμοκρασία θα κάνει τα αγγούρια να σαπίσουν πολύ γρήγορα. Για να διατηρήσεις το λαχανικό νωπό για όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να το κρατήσεις έξω από το ψυγείο.

Ακόμα κι αν θέλεις πραγματικά να βάζεις τις ντομάτες στο ψυγείο, μην το κάνεις γιατί αυτό θα τις κάνει να χάσουν τη φυσική τους γεύση και να τις κάνει άγευστες. Ο κρύος αέρας επιβραδύνει τη φυσική διαδικασία ωρίμανσης των ντοματών και καταστρέφει τις λεπτές μεμβράνες μέσα τους. Αυτό κάνει τις ντομάτες λιγότερο ζουμερές. Πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου σε καλά αεριζόμενο καλάθι ή κουτί.

Τα κόλπα των αυγών: Έτσι μπορείς να καταλάβεις αν είναι φρέσκα ή βρασμένα

Προϊόντα που είναι καλύτερο να αποθηκεύονται στο ψυγείο:

Οι νοικοκυρές διαφωνούν συχνά για το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση των αυγών. Μερικές λένε ότι μπορούν να παραμείνουν νωπά στο ψυγείο και άλλες λένε ότι πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφωνούν: δεν πρέπει να διατηρούνται στην πόρτα του ψυγείου επειδή η διαφορά θερμοκρασίας μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των αυγών. Και οι ειδικοί δεν συνιστούν την αφαίρεση των αυγών από τις θήκες που πωλούνται, προκειμένου να διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το αλεύρι είναι φαινομενικά εύκολο να αποθηκευτεί αλλά, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Η υψηλή υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση ζουζουνιών και μούχλας στο αλεύρι και το ίδιο το προϊόν θα γίνει αδύνατο να καταναλωθεί. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα κλειστό βάζο που διατηρείται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 10 και 18 βαθμών Κελσίου