Δεν προλαβαίνεις να σιδερώσεις; Ιδού 5 εναλλακτικές

21.10.2019
Δεν προλαβαίνεις να σιδερώσεις; Ιδού 5 εναλλακτικές
Πώς θα αποκτήσεις το ίδιο αποτέλεσμα γρήγορα και εύκολα

Σε ό,τι αφορά τις δουλειές του σπιτιού, το σιδέρωμα έρχεται ίσως πρώτο στη λίστα με τις πιο βαρετές. Εκτός αυτού, χρειάζεται χρόνο, αλλά κυρίως συγκέντρωση για να μη γίνει καμία απροσεξία και καταστρέψεις τελείως το αγαπημένο σου ρούχο.

Δες και αυτό: Τα 10 βήματα για την τέλεια οργάνωση στο σπίτι

Ήρθε η στιγμή να μάθεις τους εύκολους τρόπους για να αντικαταστήσεις το σιδέρωμα τις ημέρες που δεν έχεις ούτε το χρόνο αλλά ούτε και τη διάθεση.

Μια καυτή νωπή πετσέτα
Είτε μεγάλη, είτε εκείνες τις μικρές ατομικές, πίεσε την απαλά στην επιφάνεια του ρούχου που έχει τσαλακωθεί, αφού πρώτα το τοποθετήσεις σε μία λεία επιφάνεια. Άφησε το να στεγνώσει και είσαι έτοιμη!

Το σίδερο των μαλλιών σου
Η ομοιότητα με το σίδερο των ρούχων είναι εμφανής, οπότε καταλαβαίνεις περίπου και τον τρόπο που λειτουργεί αυτό το hack. "Ίσιωσε" το ρούχο στο σημείο που θέλεις, με τον ίδιο τρόπο που θα ίσιωνες τα μαλλιά σου.

Αυτό το είδες; Το έξυπνο κόλπο για το τέλειο πλύσιμο ρούχων

Το πιστολάκι για τα μαλλιά
Από τους πιο εύκολους τρόπους γενικά, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρεμάσεις το πουκάμισο/μπλούζα/φούστα/παντελόνι και να το "στεγνώσεις" με ζεστό αέρα μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ατέλεια.

Ενώ κάνεις μπάνιο
Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος, είναι να κρεμάσεις το ρούχο που θέλεις μέσα στο μπάνιο, ενώ κάνεις ένα καυτό ντους. Πρόσεξε να είναι βέβαια να μην είναι κοντά στο νερό που τρέχει, αλλά και να είναι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες κλειστές. Με το που θα τελειώσεις, οι ατμοί θα έχουν διορθώσει κάθε τσαλάκωμα!

Ένα σπρέι νερού
Ιδανικά, πρόσθεσε και λίγο μαλακτικό μέσα, ψέκασε από μακριά το ρούχο που θα χρειαζόταν σιδέρωμα και άφησε το να στεγνώσει. Εύκολα και γρήγορα!

Διάβασε επίσης: Με αυτόν τον τρόπο δε θα ρουφάει η σκούπα τα κέρματα