Εσύ ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις αυτά τα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων;

09.07.2019
Εσύ ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις αυτά τα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων;
Εκμεταλλεύσου το πλυντήριο σου στο 100%

Εάν έχεις πλυντήριο πιάτων, θα συμφωνήσεις ότι πρόκειται για μια σούπερ βολική ηλεκτρική συσκευή που κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Ειδικά μετά από ένα τραπέζι με πολλά άτομα, όπου έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες στίβες από βρώμικα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα, μπορείς να ξεμπερδέψεις μέσα σε λίγα λεπτά βάζοντας τα όλα μέσα στο πλυντήριο πιάτων και βάζοντας το να δουλέψει.

Δες και αυτό: Τα πάντα για το πλυντήριο - 5 μυστικά για έξυπνη μπουγάδα

Τα -ακόμη πιο- ευχάριστα νέα, είναι ότι το πλυντήριο πιάτων μπορεί να πλύνει κι άλλα πράγματα εκτός από πιάτα. Αυτά που μπορείς να πλύνεις μέσα σε αυτό χρησιμομοποιώντας κανονικά το απορρυπαντικό που θα έβαζες για έναν τυπικό κύκλο πλύσης των πιάτων σου. Το να βάλεις τα παρακάτω αντικείμενα να πλυθούν μέσα στο πλυντήριο προϋποθέτει να μην έχεις μέσα πιάτα και μαχαιροπίρουνα.

1. Μικρά πλαστικά παιχνίδια
Επειδή τα πλαστικά παιχνίδια είναι χώρος εστίασης βακτηρίων, μπορείς να τα απολυμάνεις πλένοντάς τα στο πλυντήριο πιάτων. Τα τοποθετείς στο πάνω ράφι του πλυντηρίου και το βάζεις σε κανονικό πρόγραμμα.

2. Τα ράφια του ψυγείου
Έχουν πάνω τους από υπολείμματα λαχανικών και στάμπες από σάλτσες φαγητών μέχρι ζουμιά από κρέας που έχεις αφήσει να ξεπαγώσει μέσα στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι να τα τρίβεις ένα-ένα. Μπορείς να τα βάλεις όλα να πλυθούν όμορφα και τακτοποιημένα μέσα στο πλυντήριο.

Διάβασε επίσης: Πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα πριν την πλύνεις

3. Τα σιδερένια ράφια του φούρνου
Βρωμίζουν εύκολα και πολύ οπότε ούτως ή άλλως χρειάζονται πλύσιμο. Για να ξεμπερδεύεις πιο εύκολα ρύθμισε μια πλύση μόνο με αυτά.

4. Σφουγγάρια (κουζίνας ή μπάνιου)
Ξέρεις ήδη ότι είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού σου. Ευτυχώς, με μια πλύση στο πλυντήριο πιάτων, το σφουγγαράκι σου θα είναι σαν καινούριο αφού το καυτό νερό μπορεί να εξοντώσει 99.9% των βακτηρίων που υπάρχουν πάνω σε αυτό. Τέλειο;

5. Το μπολ φαγητού του κατοικίδιου σου
Ξέρουμε ότι βαριέσαι να το πλένεις κανονικά, αλλά πρέπει (και το να του ρίχνεις απλώς λίγο νερό δεν αρκεί!). Αν λοιπόν βαριέσαι τόσο πολύ, μπορείς να το βάλεις κι αυτό μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

6. Μολυβοθήκες
Αν είναι από πλαστικό ή μεταλλικές έχουν κι αυτές μια θέση μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Δες και αυτό: Πώς να καθαρίσεις σωστά τα σουέντ παπούτσια σου