Η κουζίνα σου έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά; Μπορεί να προέρχεται από ένα σημείο του ψυγείου σου που δεν έχεις ψάξει ποτέ!

12.06.2019
Η κουζίνα σου έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά; Μπορεί να προέρχεται από ένα σημείο του ψυγείου σου που δεν έχεις ψάξει ποτέ!
Τι μαθαίνει κανείς!!!

Σου έτυχε ποτέ να ανακαλύψεις μια δυσάρεστη μυρωδιά στην κουζίνα σου και να μην μπορείς να εντοπίσεις από πού προέρχεται;

Στην ομάδα του Facebook, Mrs Hinch Cleaning Tips, μια γυναίκα ανέβασε φωτογραφίες από τα δοχεία συλλογής υγρών του ψυγείου της, τα οποία ήταν καλυμμένα από μούχλα, αφού παρατήρησε προηγουμένως μια άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα της.

Όπως πολλές από εμάς, η γυναίκα δεν γνώριζε καν ότι υπήρχαν αυτά τα δοχεία συλλογής. «Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν στα ψυγεία. Πάντα αναρωτιόμουν για ποιο λόγο υπήρχε η τάπα στο πίσω μέρος ενός ψυγείου. Πάντα το καθάριζα. Αλλά ποτέ δεν ήξερα ότι υπήρχε ένα δοχείο πάνω από το μοτέρ όπου συλλέγονται τα υγρά», εξήγησε η Charlotte στη σελίδα του Facebook.

Το δοχείο σε ένα ψυγείο συλλέγει τα υγρά που ρέουν από τo σωλήνα απόψυξης οπότε αν δεν τα καθαρίζεις τακτικά, μπορεί να αποθηκεύσουν μούχλα, μικρόβια και δυσάρεστα βακτήρια και να προκληθεί δυσάρεστη μυρωδιά. Αν και συχνά παραβλέπεται, το δοχείο πρέπει να καθαρίζεται κάθε τρεις μήνες.

Οι εικόνες δείχνουν το λευκό πλαστικό δίσκο που καλύπτεται από ένα παχύ στρώμα μούχλας. Είναι ένα μικρό δοχείο που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να αποθηκεύει ακαθαρσίες από τρόφιμα, υγρά και βρωμιές.

Και η Charlotte δεν είναι η μόνη που δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το ψυγείο της είχε αυτούς τα δοχεία συλλογής. Πολλοί άλλοι στην ομάδα του Facebook μοιράστηκαν τις σκέψεις τους. Κάποιος εξήγησε: «Το ανακάλυψα μόνο όταν άρχισε να μυρίζει ψαρίλα μετά από εβδομάδες που είχα μερικά ψάρια σε μια τσάντα στο ψυγείο ... Η μυρωδιά ήταν από σάπια ψάρια και είχε πάνω μούχλα».

Ένας άλλος εξήγησε ότι το ανακάλυψε, όταν χυμένο γάλα είχε περάσει κάτω και προκαλούσε μια άσχημη μυρωδιά.

Πού είναι όμως το δοχείο συλλογής;

Θα το βρεις στο κάτω μέρος του ψυγείου, συνήθως προς τα πίσω. Βγάλε το μπροστινό πάνελ στο κάτω μέρος της συσκευής και θα μπορέσεις να το αφαιρέσεις εύκολα.

Τα δοχεία είναι καλύτερο να καθαρίζονται με ζεστό νερό, σπρέι κουζίνας και βούρτσα καθαρισμού, για να εξασφαλίσεις ότι οποιαδήποτε βρωμιά έχει αφαιρεθεί σωστά. Προσπάθησε να το κάνεις αυτό κάθε τρεις μήνες.

Και πες αντίο στις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας ...