5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζεις στο κρεβάτι σου

08.03.2017
Βασικοί κανόνες που δεν πρέπει να αποφεύγεις αν θέλεις να απολαμβάνεις έναν καλό ύπνο, αλλά και να μην βάζεις σε κίνδυνο την υγεία σου.

Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος στη ζωή μας είναι γνωστό (αν όμως δεν είναι ένα κλικ στον σύνδεσμο θα σε διαφωτίσει) Μερικά πράγματα όμως μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με ένα από τα παρακάτω, τότε θέτεις σε κίνδυνο τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σου υγεία.. Για να μη μιλήσουμε για την καλή σου διάθεση...

Ξεκινάμε λοιπόν από το προφανές λόγω της φωτογραφίας που χρησιμοποιήσαμε στην αρχή.

Φαγητό στο κρεβάτι
Είτε πρόκειται για πρωινό, είτε για μεσημεριανό ή για βραδινό και όσο κι αν το ονειρεύεσαι, καλό είναι να αποφεύγεις να τα απολαμβάνεις στο κρεβάτι σου. Όσο και να νομίζεις ότι προσέχεις, όλο και κάτι θα πέσει στα σκεπάσματα και ίσως και στον σκελετό του κρεβατιού και άντε να τον καθαρίσεις μετά.

Κιηντό τηλέφωνο, laptop, tablet -και τα σχετικά
Εκτός του ότι δεν βοηθούν να χαλαρώσεις τη μοναδική ώρα που θα μπορούσες, ενδέχεται να καταγραφεί καποια από τις -σπάνιες, ομολογουμένως- περιπτώσεις εκρήξεων. Χώρια ότι καλό θα ήταν να κρατηθείς όσες ώρες μπορείς μακριά από την όποια ακτινοβολία.. Μην κρατάς αυτές τις συσκευές λοιπόν στο κρεβάτι σου. Ούτε στο δωμάτιό σου καλύτερα.. Αποτοξίνωση ολίγων ωρών.. Για τσέκαρε: Μπορείς;

Κατοικίδιο
Όσο και να το αγαπάς το ζωάκι σου, σίγουρα έχει το δικό του κρεβάτι. Γιατί να μοιράζεται το δικό σου μαζί σου; Και το ζήτημα δεν αφορά μόνο σε θέματα υγιεινής. Πες πως αυτά ο κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου τα έχει "λυμμένα" κατά τα δικά του δεδομένα. Σίγουρα όμως ο ύπνος που κάνεις με ένα ζώο στο κρεβάτι σου -που μπορεί να κουνιέται, να περπατάει κλπ- δεν είναι ο ίδιος με τον ύπνο που κάνεις σε διαφορετική περίπτωση.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο όποιος "ταραξίας" μπορεί να φιλοξενείς στο κρεβάτι σου. Γιατί καλός ο έρωτας και η αγάπη, όμως αν κλωτσάει ή ροχαλίζει το έτερον ήμισυ βρες λύση γιατί δεν θα πάει καλά αυτή η ιστορία χάσεις τον ύπνο σου... Το ίδιο ισχύει και για τα βλαστάρια σου. Καλό το παιχνίδι στο κρεβάτι αλλά για ύπνο, ο καθένας στο δικό του.

Τσάντα και ρούχα που φόρεσες μέσα στη μέρα.
Σίγουρα δεν έχει περάσει από το μυαλό σου όμως η τσάντα είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχεις. Σκέψου μόνο πού μπορεί να την έχεις ακουμπήσει και θα "φρίξεις". Σίγουρα όχι επάνω στο κρεβάτι λοιπόν.
Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα που φοράς εκτός σπιτιού. Πού κάθισες, πού ακούμπησες και τι μεταφέρεις... Βγάλε αυτά τα ρούχα μόλις μπεις στο σπίτι και φόρα κάποια καθαρά για να μην κινδυνεύσεις...