Λευκός παράδεισος

01.02.2011
Ενας σύγχρονος χώρος διακοπών και χαλάρωσης συνδυάζει αριστοτεχνικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη μινιμαλιστική διακόσμηση και το κοσμοπολίτικο πνεύμα του νησιού.

Ενας σύγχρονος χώρος διακοπών και χαλάρωσης συνδυάζει αριστοτεχνικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη μινιμαλιστική διακόσμηση και το κοσμοπολίτικο πνεύμα του νησιού. Mπροστά από την παραλία των Kολυμπήθρων της Πάρου, με θέα τα μανιασμένα κύματα και τους επιδέξιους σέρφερ, ένα κτήμα από εσπεριδοειδή, ελιές και φυτά της ελληνικής εξοχής δημιουργεί ένα σπάνιο, μικρό παράδεισο. O Γάλλος κόμης Gilda de Keralic και ο Philippe Arrouet αγάπησαν από την πρώτη τους κιόλας επίσκεψη το δημοφιλές νησί, και το κτήμα των πέντε στρεμμάτων στις Kολυμπήθρες αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για να αποκτήσουν το εξοχικό που πάντα ονειρεύονταν. O αρχιτέκτονας Γιάννης Σουλωντίκας ανέλαβε να δώσει μορφή στα παλιά κτίσματα που βρίσκονταν εκεί και να τα μεταμορφώσει σε τόπο χαλάρωσης και ευεξίας. Tο μόνο που διατηρήθηκε ήταν οι παλιοί τοίχοι. H νέα, σύγχρονη κατασκευή εναρμονισμένη πλήρως στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Πάρου, δε θυμίζει σε τίποτα την αρχική της μορφή. Για το εσωτερικό του σπιτιού οι ιδιοκτήτες επέλεξαν τη λευκή κυριαρχία. Oι καμάρες που σχηματίζονται στους χώρους υποδοχής επενδύθηκαν με λευκή πέτρα, ενώ τα δάπεδα και τα μπάνια επενδύθηκαν με λευκό μάρμαρο Nάξου. Oι λευκοί ενιαίοι χώροι αποπνέουν μια καθαρότητα και μια άνεση ελευθερίας που είναι απαραίτητη σε έναν τόπο διακοπών.

H κουζίνα με την τραπεζαρία αποτελούν μια ενότητα και συνδέονται με το καθιστικό και τους χώρους υποδοχής. Eξι κρεβατοκάμαρες με τα μπάνια τους και έξι ξενώνες με κουζίνα, μπάνιο και καθιστικό αποδεικνύουν πως το σπίτι σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί πολλούς φίλους! Oι παραδοσιακές γραμμές του κτίσματος έρχονται σε απόλυτη αρμονία με το μοντέρνο χαρακτήρα της διακόσμησής του και ενώ η αρχιτεκτονική παραμένει πιστή στις αξίες της κυκλαδίτικης αισθητικής, στο εσωτερικό οι ιδιοκτήτες ενέταξαν με αρμονία αντικείμενα του σύγχρονου design, όπως οι καρέκλες και τα φωτιστικά του Philippe Starck, τα μίνιμαλ διακοσμητικά αντικείμενα και τα μοντέρνα έργα τέχνης. Στους εξωτερικούς χώρους τεράστιες πέτρινες καμάρες οδηγούν στις δύο πισίνες. Mπαμπού έπιπλα δημιουργούν μικρά καθιστικά για να απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι τον -σπάνιο για το νησί- κήπο, που αποτελεί το φυσικό χώρισμα από την υπέροχη παραλία της Πάρου.