Σχέση με ελάχιστο σεξ...

10.01.2011
Δεν κάνει καθόλου την πρώτη κίνηση στο σεξ, πάντα γίνεται με δική μου πρωτοβουλία. Έχει ένα μήνα να κάνουμε έρωτα, παρόλο που έχω κάνει διάφορες προσπάθειες.
Θεία Λουκία χρειάζομαι την βοήθεια σου. Είμαι σε μια σοβαρή σχέση εδώ και 4 χρόνια. Είμαστε και οι δύο 20 χρόνων, ήμουν η πρώτη του, ήταν ο πρώτος μου. Τον αγαπάω και με αγαπάει αλλά έχουμε πρόβλημα στο σεξ. Τον τελευταίο χρόνο δεν κάνει καθόλου την πρώτη κίνηση στο σεξ, πάντα γίνεται με δική μου πρωτοβουλία. Το έχουμε συζητήσει, έχουμε τσακωθεί, έχουμε ξανασυζητήσει, και πάλι τίποτα. Τώρα, έχει ένα μήνα να κάνουμε έρωτα, παρόλο που έχω κάνει διάφορες προσπάθειες. Κάθε φορά που δεν γίνεται νιώθω πως με απορρίπτει, πως δε με θέλει, και του το 'χω πει. Μου 'πε πως θα αλλάξει και πάλι τίποτα. Ξέρω πως και εγώ γίνομαι κουραστική με να το ζητάω συνέχεια, αλλά δε γίνεται σχέση χωρίς έρωτα. Υπάρχουν φορές που λέω τώρα θα του πω να χωρίσουμε, τώρα θα του πω να κάνουμε ένα διάλειμμα στη σχέση μας, αλλά δεν βγαίνει απο το στόμα μου. Έχω κουραστεί με την όλη ιστορία, αλλά δε θέλω με τίποτα να χωρίσουμε, θέλω να βρούμε μια λύση. Παλαιότερα δεν ήμασταν έτσι. Συζούμε τους τελευταίους μήνες, πίστευα πως αυτό θα μας έφερνε πιο κοντά, θα είχαμε περισσότερο χρόνο για σεξ, αλλά πάλι τίποτα. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να σώσω τη σχέση μου. Εσύ τι προτείνεις; Γίνεται σχέση με ελάχιστο σεξ; Σας ευχαριστώ...


Σίγουρα τον αγαπάς και σ' αγαπάει μετά από τέσσερα χρόνια δεσμού, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σε κάνει ευτυχισμένη. Μια σχέση με τόσο μεγάλη διαφορά στην ερωτική διάθεση μόνο μιζέρια και κατάθλιψη μπορεί να σου φέρει σε βάθος χρόνου, γι' αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να αγνοήσεις άλλο.

Το συναίσθημα της απόρριψης που νιώθεις είναι απόλυτα φυσιολογικό κάτω από αυτές τις συνθήκες, αφού εκείνος όχι μόνο δεν παίρνει ερωτική πρωτοβουλία, αλλά δεν ανταποκρίνεται καν στα καλέσματα σου και επιμένει σ' αυτή τη συμπεριοφρά παρόλες τις εκκλήσεις σου.

Φυσικά, δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί φέρεται έτσι, ούτε ξέρω αν παλιότερα ήσουν απόλυτα καλυμμένη ή απλώς το πρόβλημα ήταν μικρότερο. Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα όμως είναι ότι η σχέση σας έχει κλονιστεί και από τη στιγμή που εκείνος δεν κάνει κάτι για να τη σώσει (γιατί είναι καθαρά στο χέρι του) η σίγουρη κατάληξη θα είναι η δημιουργία εχθρότητας και απωθημένων και από τις δύο πλευρές.

Δυστυχώς, όσο πικρό κι αν σου φαίνεται πρέπει να αντικρίσεις την αλήθεια: η σχέση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει και δεν έχεις πολλές επιλογές απ' το να τον αφήσεις. Καταλαβαίνω ότι η ιδέα του χωρισμού με δική σου πρωτοβουλία για έναν τέτοιο λόγο μπορεί να σου δημιουργεί ενοχές -καθώς ακόμη και στις μέρες μας δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως τα σεξουαλικά ταμπού- αλλά να θυμάσαι ότι στην ουσία είναι θέμα αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης για σένα και η ψυχική σου υγεία είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε ηθική.

Στο κάτω-κάτω είσαι μόνο 20 χρόνων και είναι κρίμα να συζείς με κάποιον σαν απλή συγκάτοικος, επωμισμένη από τώρα με όλες τις ευθύνες της συντροφικής ζωής, αλλά στερημένη από το πιο απολαυστικό κομμάτι της.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook