Κάποτε Στη Ρώμη

02.05.2010
Μία φιλόδοξη νεαρή Νεοϋορκέζα χωρίς ρομαντικές αυταπάτες επισκέπτεται τη Ρώμη σε ένα ταξίδι-αστραπή. Εκεί, μαζεύει προκλητικά μερικά μαγικά κέρματα από ένα, 'ανόητο' γι' αυτήν, συντριβάνι της αγάπης με αποτέλεσμα να προσελκύσει αναπάντεχα ένα πλήθος περίεργων μνηστήρων:

Τηλεοπτικού προσανατολισμού ρομαντική κομεντί, βγαλμένη από παλιά καλή Φίνος Φιλμ, η οποία έχει την μοναδική ικανότητα να την βρίσκουν βαρετή ακόμη και μουλτιπλεξάδες, μόνιμοι κάτοικοι εμπορικών κέντρων.

Καριερίστα νεοϋορκέζα( Κρίστεν Μπελ) επισκέπτεται τη Ρώμη για τον γάμο της αδερφής της όπου ως δια μαγείας βρίσκει τον άντρα της ζωής της (Τζος Ντιχαμέλ). Η μαγεία όμως δεν τελειώνει εκεί καθώς η συμπαθής ξανθιά κάνει το μεγάλο λάθος να μαζέψει 5 νομίσματα απ’ το Φοντάνα Ντι Τρέβι με συνέπεια να ενεργοποιηθούν τα αρχαία ξόρκια της «Αιώνιας Πόλης» και οι κάτοχοί τους να την ερωτευτούν παράφορα. Αυτά ως προς το ερωτικό κομμάτι.

Στο κομεντί κομμάτι, το φιλμ χαρακτηρίζεται από την έλλειψη στοιχειώδους αίσθησης του χιούμορ. Την παρτίδα προσπαθούν να σώσουν οι εμφανίσεις ? τσόντες διάσημων ηθοποιών (Ντάνι Ντε Βίτο, Αντζέλικα Χιούστον) οι οποίοι όμως χρησιμοποιούνται περισσότερο ως διακοσμητικά φυτά σε γραφείο παρά για να συνεισφέρουν πραγματικά στην ταινία. Το κινηματογραφικό πέρασμα του Σακίλ Ο’ Νιλ κάπου προς το τέλος του φιλμ έρχεται ακριβώς στην ώρα του για να σε αποτελειώσει.

Όταν πια αυτό το ονειρικό παραμύθι φτάσει στο τέλος και η ξανθιά νεράιδα σας αγγίξει με το ραβδάκι της μην αναρωτηθείτε γιατί σας μυρίζει βατόμουρο.

Κωστής Θεοδοσόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ