Buried

04.10.2010
Ένας άνδρας βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα φέρετρο με μοναδικά του όπλα ένα κινητό και έναν αναπτήρα. Θα καταφέρει να επιβιώσει;

Ο Πολ είναι ένας Αμερικανός που εργάζεται στο Ιράκ. Επειτα από επίθεση μιας ομάδας Ιρακινών ξυπνάει μέσα σε ένα φέρετρο. Δεν ξέρει όμως ούτε ποιος τον έβαλε εκεί ούτε πού βρίσκεται θαμμένος. Ενα κινητό και ένας αναπτήρας είναι τα μόνα του εφόδια στη μιάμιση ώρα που έχει πριν το οξυγόνο τελειώσει. Και όταν ακόμη καταφέρνει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον έξω κόσμο, όπως είναι λογικό δυσκολεύεται αρκετά να περιγράψει την ακριβή τοποθεσία που κείτεται.

Ενα ανατριχιαστικό έπος 90λεπτης διάρκειας με τον Ροντρίγκο Κορτέζ να παραδίδει ένα πρωτοποριακό masterclass για το πώς με μόλις έναν ηθοποιό και περιορισμένο χώρο μπορείς να στήσεις μια πραγματικά σπουδαία ταινία. O Ράιαν Ρέινολντς κόβει την ανάσα, στον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του μέχρι σήμερα. Εκπληκτικό κινηματογραφικό επίτευγμα γυρισμένο εξ ολοκλήρου μέσα σε μια κάσα, το "Buried" θα έκανε τον Χίτσκοκ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

ΚΩΣΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ