Ποτε Θα Αγαπηθω;

10.05.2007
Ενας νεαρός νταβατζής σπρώχνει τη φιλενάδα του στην αγκαλιά ενός ζάμπλουτου Ιταλού κόμη με αντάλλαγμα ένα άκρως δελεαστικό οικονομικό ποσό.

Ενας νεαρός νταβατζής σπρώχνει τη φιλενάδα του στην αγκαλιά ενός ζάμπλουτου Ιταλού κόμη με αντάλλαγμα ένα άκρως δελεαστικό οικονομικό ποσό. Δεν μπορεί να προβλέψει, εντούτοις, ότι οι ρόλοι σύντομα θα αντιστραφούν και το θηλυκό «θύμα» της όλης υπόθεσης θα κατορθώσει να παγιδεύσει τους πάντες στον πανούργο του ιστό.

Κυνικό βλέμμα και μια διάχυτα ειρωνική διάθεση έχει ο σταθερά ασυμβίβαστος, αν και όχι πάντα εξίσου επιτυχημένος στις κινηματογραφικές του δουλειές σκηνοθέτης. Ο Τζέιμς Τόμπακ (υπεύθυνος για cult δημιουργίες όπως το FINGERS, ή και για πιο πρόσφατα φιλμ όπως το BLACK AND WHITE) εξερευνά εδώ ερωτικούς, ταξικούς και φυλετικούς μηχανισμούς στην καρδιά της σημερινής Αμερικής. Συνθέτει ένα φαρμακερό σε σκέψη και αιχμηρό σε γλώσσα γαϊτανάκι συμπεριφορών, όπου τα ανθρώπινα συναισθήματα γίνονται εμπορεύσιμο προϊόν και το σεξ κινεί τα νήματα σύνθετων παιχνιδιών εξουσίας. Το σενάριο αυτής της indie εκδοχής της ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ περιέχει ιδέες ικανές να προκαλέσουν η καθεμιά κι από μια συζήτηση. Το πρόβλημα όμως με τις περισσότερες ταινίες του αντικομφορμιστή σκηνοθέτη είναι ότι οι ιδέες, αν και συχνά υπάρχουν, δεν οδηγούν τελικά πουθενά.

Κάπως έτσι, αυτή η παραπλανητικά ανάλαφρη ταινία είναι γεμάτη από τη μια με πράγματα λειτουργικά και από την άλλη με σημεία που μοιάζουν επιπόλαια και αποτυχημένα. Ο Τόμπακ ξέρει, ωστόσο, τον τρόπο να κάνει σινεμά ζωντανό, καυστικό και μακριά από οτιδήποτε έχουμε συνηθίσει. Με την τελευταία του δημιουργία, επιπλέον, δίνει στην Νεβ Κάμπελ την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την πιο σέξι και τολμηρή κινηματογραφική της εμφάνιση. Δικές της είναι και οι πιο πολυσυζητημένες σκηνές του φιλμ.
Λ.Κ.