The Unit First Season

18.04.2007
Μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνει σαν το απόλυτο παράδειγμα της macho αμερικανιάς και στην πραγματικότητα η αλήθεια δεν απέχει και πολύ από αυτό.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να δείχνει σαν το απόλυτο παράδειγμα της macho αμερικανιάς και στην πραγματικότητα η αλήθεια δεν απέχει και πολύ από αυτό. Δεν μπορείς όμως να αμφισβητήσεις το γεγονός ότι το «Unit» προσφέρει κάθε φορά μια γεμάτη τεστοστερόνη τηλεοπτική ώρα που τσαλαβουτά με αδιαφορία στα κλισέ, κάνοντάς σε τελικά να τα ξεχνάς.

Η ιστορία των ανδρών μιας ειδικής ομάδας του αμερικανικού στρατού που «κλoτσάνε τον κώλο» τρομοκρατών ανά τον κόσμο και των γυναικών τους που περιμένουν σαν πιστές (ή περίπου πιστές) Πηνελόπες πίσω στην στρατιωτική βάση μπορεί να φέρει στα credits τα ονόματα του Ντέιβιντ Μάμετ και του Σον Ράιαν (δημιουργού του εξαιρετικού «Τhe Shield»), εντούτοις μοιάζει να κινείται ρυθμισμένο σε έναν (post 9/11) αυτόματο πιλότο. Ναι, η δράση είναι εντυπωσιακή, οι ήρωες ενδιαφέροντες και το καθήκον είναι πάντα ο οδηγός στις πράξεις των ανδρών και των γυναικών της σειράς, αυτό όμως που την κάνει να κερδίζει πόντους δεν έχει στην πραγματικότητα να κάνει τόσο με τον πόλεμο, όσο με τον πόλεμο των φύλων.

Ετσι, η επικείμενη μεταφορά της βρετανικής ένοχης απόλαυσης του «Footballers Wives» στην άλλη μεριά του Ατλαντικού από τον Μπράιαν Σίνγκερ δεν μοιάζει απαραίτητη. Η Αμερική έχει τη δική της εκδοχή, και μάλιστα μία εκδοχή όπου οι άντρες, αντί για μπάλες, έχουν πολύ απλά... balls!

dvd extras Ηχητικός σχολιασμός, μικρό αφιέρωμα με τίτλο «Ιnside Delta Force».

Γιώργος Κρασσακόπουλος