«Χριστούγεννα στην πρίζα» - Ο πόλεμος των φώτων μόλις άρχισε... Ποιός θα κερδίσει; [vds]

26.12.2014
Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μέρες αγάπης, όμως για το Μάθιου Μπρόντερικ και τον Ντάνι ΝτεΒίτο κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην ταινία που προβάλλεται απόψε από τον Alpha.

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που ο Στιβ περιμένει πάντα με την ίδια λαχτάρα, όπως τότε που ήταν παιδί. Τυπικός οικογενειάρχης πια, λάτρης της οργάνωσης και της τάξης, ανεπίσημα έχει πάρει τον τίτλο του «Mr. Χριστούγεννα» αφού είναι ο αρμόδιος σύμβουλος στο προάστιο που ζει για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Όταν όμως εγκατασταθεί στο γειτονικό σπίτι ο Μπάντι με την οικογένειά του, η γαλήνια ζωή του Στιβ αλλάζει δραματικά, αφού ο νέος του γείτονας είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτόν: ένας φαφλατάς με χοντροκομμένη συμπεριφορά και πολλά σχέδια στοιβαγμένα στο μυαλό του, αφού πάντα αναβάλλει τη πραγματοποίησή τους, λόγω… ανικανότητας.

Ωστόσο, η τελευταία του πρωτοβουλία να φτιάξει την πιο μεγάλη και φαντασμαγορική κατασκευή με χριστουγεννιάτικα φωτάκια στον κόσμο, θα ανατρέψει την ήσυχη και τακτοποιημένη καθημερινότητα του Στιβ, ενώ θα τους φέρει αντιμέτωπους. Και ο πόλεμος -στο πνεύμα των ημερών- αρχίζει»…

Μία ευχάριστη -παρά τα αδύναμα σημεία της- ταινία για όλη την οικογένεια, η οποία δεν πήρε ιδιαίτερα θετικές κρτικές όταν προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2006, αλλά είναι ό,τι πρέπει για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Μαζί με τους Ντε Βίτο και Μπρόντερικ παίζει κι η Σάρλοτ του “Sex and the city”, Κριστίν Ντέιβις.

Σε όσους αρέσει δε να βάζουν πολλά λαμπιόνια στο σπίτι τους, η ταινία θα δώσει πολλές ιδέες για του χρόνου.

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 85 λεπτά
Ηθοποιοί: Μάθιου Μπρόντερικ, Ντάνι ΝτεΒίτο, Κριστίν Ντέιβις