Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει

12.10.2012
Από τις 13 ως τις 20 Οκτωβρίου 2012 στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού επανέρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ως διεθνής διαγωνιστική διοργάνωση της Κύπρου, έχοντας στο ενεργητικό του πέντε πετυχημένες εθνικές διοργανώσεις

Στις 13 Οκτωβρίου ανοίγει αυλαία το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου που αποτελεί την επίσημη διεθνή διαγωνιστική διοργάνωση για τη μικρού μήκους ταινία στην Κύπρο. Με 66 διεθνείς και 16 κυπριακές ταινίες να διαγωνίζονται ταυτόχρονα στο εθνικό διαγωνιστικό και στο διεθνές τμήμα, η φετινή προβλέπεται να είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση γεμάτη μικρού μήκους κινηματογραφικές αποδράσεις.

Με την πρώτη μικρού μήκους ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου ‘Η εκπομπή’ (1968) θα ξεκινήσουν οι προβολές στο Θέατρο Ριάλτο. Το φετινό φεστιβάλ αφιερώνεται στη μνήμη των μεγάλων δημιουργών Ντίνου Κατσουρίδη και Θόδωρου Αγγελόπουλου, που τόσο ξαφνικά έφυγαν από τη ζωή. Θα ακολουθήσει η προβολή της μικρού μήκους ταινίας ‘The Wholly Family’ (εκτός διαγωνιστικού) του ανατρεπτικού και πρωτοπόρου σκηνοθέτη Terry Gilliam (“Monty Python and the Holy Grail”, “Life of Brian”, “12 Μοnkeys”, κ.α.) και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες ταινίες του διαγωνιστικού.

Oι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος θα διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία, ενώ φοιτητές από το τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του ΤΕ.ΠΑ.Κ θα απονείμουν το 'Βραβείο Φοιτητών' στην καλύτερη, κατά τη γνώμη τους, μικρού μήκους ταινία!

Μετά τις εναρκτήριες προβολές, θα ακολουθήσει πάρτυ στο Art Studio 55 (δίπλα στο Θέατρο Ριάλτο), όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τις μελωδίες του πιανίστα- συνθέτη Σταύρου Λάντσια, και των εκλεκτών μουσικών Γιώργου Καλούδη, (τσέλο, κρητική λύρα & κρουστά) και Αντρέα Πολυζωγόπουλου (τρομπέτα & flugelhorn).

Με εξαίρεση τη βραδιά της έναρξης, όλες τις επόμενες φεστιβαλικές νύχτες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό παράλληλο πρόγραμμα ταινιών στο Art Studio 55.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου 2012 με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων.

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο. Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου). Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.isffc.com.cy

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ 77 77 77 45
www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy