«Σινέ Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Αττικό Αλσος

25.06.2012
«Cine Αττικόν - Θόδωρος Αγγελόπουλος θα ονομαστεί ο θερινός κινηματογράφος της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο Αττικό Αλσος, προς τιμήν του Ελληνα δημιουργού.

«Cine Αττικόν - Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα ονομαστεί ο θερινός κινηματογράφος της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκεται στο Αττικό Αλσος, προς τιμήν του Ελληνα σκηνοθέτη και δημιουργού.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, στις 8.00 μ.μ., στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Το βλέμμα του Οδυσσέα». «Η μετονομασία του θερινού κινηματογράφου εντός του Αττικού Αλσους δεν είναι παρά ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να απονείμουμε στον Ελληνα στοχαστή σκηνοθέτη και δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο. Επιθυμία μας είναι η καταγραφή του ονόματός του στον χώρο που σημάδεψε για πάντα, αυτόν δηλαδή του κινηματογράφου, να παραπέμπει εις το διηνεκές στον σημαίνοντα λόγο, την ποίηση των εικόνων, τη λυρικότητα και τη βαθιά γνώση της ιστορίας που αποτύπωσε στα έργα του» δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Η εκδήλωση ονοματοδοσίας θα ανοίξει την αυλαία και του 1ου Κινηματογραφικού Αφιερώματος «Κοινωνία σε Κρίση», το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 3 ως τις 8 Ιουλίου στον ίδιο κινηματογράφο. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν 6 ταινίες μυθοπλασίας, ξένων και Ελλήνων δημιουργών, ξεκινώντας από το 1940 και φτάνοντας στο 2011. Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά στις 9.00 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Δελτία εισόδου θα διανέμονται από το ταμείο του κινηματογράφου μισή ώρα πριν από την προβολή της ταινίας. Α.Δ.