Μην αγγίζετε τους Άθικτους

27.03.2012
Οι συντελεστές της γαλλικής ταινίας που σπάει ταμεία όπου κι αν προβάλλεται, μιλούν στο cinemag.gr για την ανέλπιστη επιτυχία της ταινίας, τον τίτλο της και την αληθινή ιστορία πίσω από αυτή.

Κι ενώ το γαλλικό σινεμά γιόρταζε την ανέλπιστα επιτυχημένη πορεία του πανταχού παρόντα για μήνες στα μίντια “Αρτίστα” και την τελική επικράτησή του στα Όσκαρ, οι “Άθικτοι”έκαναν ένα αθόρυβο ντεμπούτο στη Γαλλία και κατέληξαν να είναι το φαινόμενο της χρονιάς στη χώρα τους και όχι μόνο: είναι πλέον η δεύτερη πιο εμπορική γαλλική ταινία όλων των εποχών, και τις εξαιρετικές της επιδόσεις έχει επαναλάβει και σε όποιες ευρωπαϊκές χώρες κι αν προβάλλεται. Ένας εκ των πρωταγωνιστών, μάλιστα, ο Ομάρ Σι, κέρδισε το Σεζάρ Ανδρικής Ερμηνείας αντί του μόνιμου νικητή τη φετινή σεζόν Ζαν Ντιζαρντέν!

Το σενάριο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φιλίπ, ενός δισεκατομμυριούχου αριστοκράτη, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρίς, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρόλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, που θα επαναφέρει στην πραγματική ζωή και τους δύο.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης συνάντησε τους δύο σκηνοθέτες και σεναριογράφους, Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, καθώς και τον Ομάρ Σι, και τους μίλησε για την αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία, την επιλογή του τίτλου και την χρήση των κλισέ για να φτιάξουν μια τελικά ανατρεπτική κωμωδία.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα για την ταινία "Άθικτοι" στο νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ που κυκλοφορεί σε περίπτερα και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.