Θα ήθελε να αναμετρηθεί με τον Τζέιμς Μποντ

29.02.2012
Τη σέβονται στο σανίδι, την αγαπούν στο Χόλιγουντ. Η Κέιτ Μπλάνσετ μπορεί να πρωταγωνιστεί στο «Μεγάλο και Μικρό» του Μπότο Στράους στο Barbican Τheatre του Λονδίνου, αλλά κρυφός της πόθος είναι να βγάλει τη σκοτεινή της πλευρά στην οθόνη, παίζοντας ένα ρόλο κακιάς σε ταινία Τζέιμς Μποντ

Τη σέβονται στο σανίδι, την αγαπούν στο Χόλιγουντ. Η Κέιτ Μπλάνσετ μπορεί να πρωταγωνιστεί στο «Μεγάλο και Μικρό» του Μπότο Στράους στο Barbican Τheatre του Λονδίνου, αλλά κρυφός της πόθος είναι να βγάλει τη σκοτεινή της πλευρά στην οθόνη, παίζοντας ένα ρόλο κακιάς σε ταινία Τζέιμς Μποντ. Η Αυστραλέζα φωτογραφήθηκε για το τεύχος Απριλίου του αγγλικού Harper’s Bazaar όπου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήθελε να παίξει ένα χαρακτήρα λιγότερο συμπαθητικό από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στην οθόνη (στο Hanna δεν ήταν και τόσο γλυκιά πάντως) και θα ήταν πολύ ευτυχισμένη, αν αυτή η ευκαιρία τής δινόταν στο αγαπημένο Bond franchise. Αν ακούει ο Σαμ Μέντες, ας την έχει στα υπόψιν για το μέλλον.

Η αιθέρια Κέιτ παραδέχεται επίσης ότι παρά τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει στο θέατρο – υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια του Sydney Theatre Company- δεν είναι σίγουρη ότι θα αποφασίσει ποτέ να δοκιμάσει την τύχη της στη σκηνοθεσία.

«Υπάρχει μια ταινία που θα ήθελα πολύ να σκηνοθετήσω, αλλά δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή» λέει. «Στο θέατρο ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου και προχωράς. Στο σινεμά μπορεί ακούς για ανθρώπους που επεξεργάζονται την ιδέα μιας ταινίας για πχ 8 χρόνια και μέσα σε αυτά η ιδέα έχει εξελιχθεί σε κάτι άλλο από την αρχική σύλληψη».

Αγαπημένη της ανταγωνίστρια του Μποντ η Ρόζα Κλεμπ της Λότα Λένια με το φονικό πόδι («Από τη Ρωσία με Αγάπη», 1963). Αν και μετά την πρόσφατη εμφάνισή της στα Όσκαρ, η Αντζελίνα Τζολί θα την ενσάρκωνε πειστικότερα. Α.Ν