Ο Μαξ φον Σίντοφ μιλά στο cinemag.gr

24.02.2012
Ο βετεράνος Σουηδός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά», που κυκλοφορεί τώρα στις αίθουσες

Μπορεί η υποψηφιότητα της καινούριας ταινίας του Στίβεν Ντάλτρι για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας να μην έτυχε θερμής υποδοχής από όλους τους κριτικούς αλλά κανείς δεν είχε να πει κακό λόγο για την ερμηνεία του μοναδικού Μαξ φον Σίντοφ. Μάλιστα, όταν το όνομά του ακούστηκε στους υποψήφιους Β’ Ανδρικού Ρόλου, ή, ένα μήνα αργότερα, στο γεύμα των υποψηφίων, συνοδεύτηκε από έντονα χειροκροτήματα και επευφημίες – και τις δυο φορές ήταν το μοναδικό που το έκανε αυτό.

Είναι μερικές μόνο ενδείξεις του σεβασμού που τρέφει η κινηματογραφική βιομηχανία για τον θρυλικό αυτό ηθοποιό, που στην ταινία «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» υποδύεται έναν από τους πιο ιδιαίτερους και συγκινητικούς ρόλους του: έναν ηλικιωμένο, βωβό άνδρα που γίνεται φίλος με τον Όσκαρ, τον πρωταγωνιστή της ταινίας, και τον βοηθά στην λύση του κεντρικού μυστηρίου.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον μεγάλο αυτό ηθοποιό, όταν ο τελευταίος βρέθηκε στο φεστιβάλ του Βερολίνου για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας. Δείτε τι είπε γιατί δέχθηκε να συμμετάσχει στην ταινία αλλά και για μία από τις σπουδαιότερες ταινίες της καριέρας του, την «Έβδομη Σφραγίδα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.