Δείτε το τρέιλερ της ταινίας για τη 17 Νοέμβρη

15.02.2012
Σε μπαρ- εστιατόριο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η προβολή του τρέιλερ της ταινίας του Γιώργου Παπαθεοδώρου 17Ν, μιας ταινίας που έχει προκαλέσει αντιδράσεις προτού ακόμα ολοκληρωθεί

Σε μπαρ- εστιατόριο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η προβολή του τρέιλερ της ταινίας του Γιώργου Παπαθεοδώρου «17Ν», που αναφέρεται στην οργάνωση 17 Νοέμβρη, παρουσία των πρωταγωνιστών, των συντελεστών της ταινίας και πλήθος άλλων εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου.

Δέκα χρόνια μετά τη σύλληψη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ένας Έλληνας σκηνοθέτης με τη βοήθεια ενός αμερικανικού κινηματογραφικού κολοσσού επιχειρεί να αποτυπώσει στο φιλμ μια εκδοχή των γεγονότων, όχι όπως λέει ο ίδιος σαν ντοκιμαντερίστας, αλλά σαν καλλιτέχνης: «Εγώ δεν κάνω ντοκιμαντέρ, είμαι καλλιτέχνης. Θα σας έλεγα ότι όπως οι θεατές που πριν από χιλιάδες χρόνια ταυτίζονταν με τη Μήδεια, παρόλο που σκότωσε τα παιδιά της, έτσι κι εδώ κάποιοι θεατές ίσως ταυτιστούν με τους δικούς μου ήρωες ή ταυτιστούν με τα δικά μου θύματα», λέει ο Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι υπεύθυνοι της Dreamworks που έχει αναλάβει τη διανομή της ταινίας, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις προτού καν ολοκληρωθεί. Μια ταινία για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και την τρομοκρατία, βασισμένη, όπως λένε στο Χόλιγουντ, σε πραγματικά γεγονότα.

Το καστ πλαισιώνουν ανάμεσα σε άλλους η Ναταλία Δραγούμη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Νίκος Ψαρράς, ο Σπύρος Φωκάς και ο Δημήτρης Αλεξανδρής, οι οποίοι τηρούν σιγήν ιχθύος σχετικά με τη συμμετοχή τους στην ταινία, που θα βγει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου του 2012.

Kι αν το θέμα της είναι ακόμα «ταμπού» για την ελληνική κοινωνία, κι αν έχουν αρχίσει οι αντιστοιχίες των ρόλων με τους αληθινούς πρωταγωνιστές των γεγονότων (Ξηρό, Κουφοντίνα, Γιωτόπουλο, Σωτηροπούλου), κι αν κυκλοφορούν φήμες ότι οι ηθοποιοί φοβούνται για τη ζωή τους, το μόνο χειροπιαστό είναι αυτό το τρέιλερ. Με την πρώτη ματιά πάντως το αποτέλεσμα μοιάζει τηλεοπτικό-καλτ.