Στέφαν Γεωργίου: Αστέρι του αύριo

05.07.2011
Ο κυπριακής καταγωγής σκηνοθέτης Στέφαν Γεωργίου ανακηρύχθηκε "Αστέρι του Αύριο" (Star of Tomorrow) από το έγκριτο περιοδικό Screen Daily, που κάθε χρόνο αναζητά τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα στον χώρο της βρετανικής κινηματογραφίας.

Ο κυπριακής καταγωγής σκηνοθέτης Στέφαν Γεωργίου ανακηρύχθηκε "Αστέρι του Αύριο" (Star of Tomorrow) από το έγκριτο περιοδικό Screen Daily, που κάθε χρόνο αναζητά τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα στον χώρο της βρετανικής κινηματογραφίας. Ο Γεωργίου, που σπούδασε, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, είναι ο πρώτος Κύπριος που γίνεται μέλος αυτής της σημαντικής λέσχης, που αριθμεί φέτος μόλις 13 ακόμη κινηματογραφιστές.

Αποφοιτώντας από το διάσημο National Film and Television School το 2006, ο Γεωργίου δούλευε σε κινηματογραφικές εταιρίες ενώ ταυτόχρονα ξόδευε όλο τον ελεύθερο χρόνο του στο γράψιμο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο. Ευτυχώς κατάλαβε αρκετά γρήγορα ότι κάτι τέτοιο δεν θα ερχόταν ποτέ. Αποφάσισε λοιπόν να ξεκινήσει την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, μια σύγχρονη ρομαντική κομεντί με τίτλο Dead Cat και να την τελειώσει όπως μπορούσε - άσχετα με το πόσα χρήματα θα έβρισκε.

Τελικά το ρίσκο του φαίνεται να τον δικαίωσε, καθώς η ταινία όχι μόνο ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά επιλέχθηκε να προβληθεί στο London UK Film Focus ενώ αυτή τη στιγμή αναμένει συμπληρωματική χρηματοδότηση από το BFI. "Ήταν δύσκολα τα πράγματα, χρειάστηκε να παλέψουμε πολύ αλλά βλέπω τώρα ότι είμαστε κοντά στην γραμμή του τερματισμού", είπε ο Γεωργίου. "Το πιο σημαντικό είναι να βγεις εκεί έξω και να φτιάξεις μόνος σου την τύχη σου", πρόσθεσε ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής, που έχει αυτή τη στιγμή στα σκαριά μερικές ταινίες μικρού μήκους, άλλο ένα σενάριο μεγάλου μήκους καθώς και ένα θεατρικό έργο. Τα καλύτερα έπονται!

Φαίδρα Βόκαλη