Σε ρυθμό τάνγκο «Wasted Youth» και «Attenberg»!

15.04.2011
Στο Μπουένος Άιρες ταξιδεύουν αυτές τις μέρες δύο ελληνικές ταινίες, το Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ, και το Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, αφού έγιναν δεκτές στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου (BAFICI) της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Στο Μπουένος Άιρες ταξιδεύουν αυτές τις μέρες δύο ελληνικές ταινίες, το «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ, και το «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, αφού έγιναν δεκτές στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου (BAFICI) της πρωτεύουσας της Αργεντινής. Και οι δύο ταινίες λαμβάνουν μέρος στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, μαζί με 17 άλλες ταινίες.

Το «Wasted Youth» θα προβληθεί παρουσία ενός εκ των σκηνοθετών, Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, συνολικά τρεις φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ αναφέρεται στην «απελευθερωμένη συμπεριφορά του δρόμου, που εξερευνά το ίδιο στιλ που εγκαινίασε ο Νεορεαλισμός πάνω από μισό αιώνα πριν, ενώ το ανανεώνει με μια απλή δραματουργική δομή κοντά στο σύγχρονο σινεμά. Ένα σημαντικό και συναρπαστικό φιλμ, το «Wasted Youth» αποδεικνύει ότι το καλύτερο είδος κινηματογράφου είναι αυτό που προκύπτει από έναν έντονο διάλογο με την πραγματικότητα». Η ταινία θα συμμετέχει επίσης και στο φεστιβάλ Karlovy Vary, στα πλαίσια του αφιερώματος στον ελληνικό κινηματογράφο (1-9 Ιουλίου).

Για το «Attenberg», ταινία που σηματοδοτεί την επιστροφή της Τσαγγάρη στο φεστιβάλ μετά την προβολή του «Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ» σε παλαιότερη διοργάνωση, η παρουσίαση της ταινίας στο πρόγραμμα καλεί τους θεατές «να χαθούν στους άσπρους δρόμους, την περίεργη ανθρώπινη πανίδα και την πιασάρικη μουσική, και να περιμένουν το αναπάντεχο.»

Το φεστιβάλ BAFICI ολοκληρώνεται στις 17 Απριλίου. Χ.Λ.