California Dreamin'

01.07.2008
Μια καυστική ωδή στην κρατική ανευθυνότητα που μόνο ένας ντόπιος θα μπορούσε να αφιερώσει με τόσο αγάπη στην πατρίδα του, το «California Dreamin'» ξεχειλίζει ταλέντο και τρυφερότητα, παίρνοντας τα πάντα κατάκαρδα.

Μια καυστική ωδή στην κρατική ανευθυνότητα που μόνο ένας ντόπιος θα μπορούσε να αφιερώσει με τόσο αγάπη στην πατρίδα του, το « California Dreamin'» ξεχειλίζει ταλέντο και τρυφερότητα, παίρνοντας τα πάντα κατάκαρδα.

Στις μέρες όπου μαίνεται ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, ένας Ρουμάνος σταθμάρχης σταματά στη μέση του πουθενά ένα τρένο του ΝΑΤΟ που μεταφέρει στρατιωτικό υλικό... Ανάγοντας το πέρασμα των Αμερικανών σε προσωπική προδοσία, ο σταθμάρχης της περιοχής, που τους περίμενε από μικρός να τον σώσουν, αναζητά δικαιολογίες για να μην τους αφήσει να φύγουν.

Σε μια ανατολικο-ευρωπαϊκή θεώρηση της αρχαιοελληνικής τραγωδίας, ένα ολόκληρο χωριό εναποθέτει τη μοίρα του στα πόδια των βαρβάρων, θυσιάζοντας τελετουργικά τις παρθένες του σε άτσαλα ζευγαρώματα άνευ διερμηνέα κατά τη διάρκεια παραδοσιακού ξεφαντώματος με διονυσιακές προεκτάσεις.

Διαθέτοντας σεναριακό περίσσευμα για δύο τουλάχιστον παραλλαγές επί του θέματος, η πρώτη μεγάλου μήκους του Κριστιάν Νεμέσκου παρέμεινε ανολοκλήρωτη όταν ο νεαρός σκηνοθέτης σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ως ολοκληρωμένο προϊόν δύσκολα επιβιώνει της φλυαρίας του αλλά ως εμβρυακή μορφή ενός σφριγηλότερου αποτελέσματος αγγίζει συχνά το μεγαλείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ