Ανάμεσα Σε Δύο Αντρες

25.06.2008
Μία τηλεπαρουσιάστρια σταδιακά αλλάζει πλατώ και από εκείνο του δελτίου καιρού μεταφέρεται ανάμεσα σε δύο άντρες. Από τη μία, ο γοητευτικός και πνευματώδης συγγραφέας και από την άλλη ο χλιδάνεργος τύπος με τα εκατομμύρια, τις Πόρσε και τα πανάκριβα κουστούμια.

Μία τηλεπαρουσιάστρια σταδιακά αλλάζει πλατώ και από εκείνο του δελτίου καιρού μεταφέρεται ανάμεσα σε δύο άντρες. Από τη μία, ο γοητευτικός και πνευματώδης συγγραφέας και από την άλλη ο χλιδάνεργος τύπος με τα εκατομμύρια, τις Πόρσε και τα πανάκριβα κουστούμια. Από τη μία έχει την εμπερία των γκριζαρισμένων 50 something και από την άλλη τα νεόπλουτα νιάτα με το ντεκαπάζ στο μαλλί. Κι επίσης, με τον πρώτο λόγω βέρας, αποτελεί την τρίτη της παρέας ενώ με τον δεύτερο έχει την αποκλειστικότητα και τα διαμάντια, τα οποία όπως λέει μια άλλη ξανθιά συνάδελφος της είναι παντοτινά. Άντε τώρα να διαλέξει. Ή μάλλον μένει με την επήρεια κεραυνοβόλου έρωτα, αλλά παντρευέται το χρήμα.

Όλο αυτό το τρίγωνο ζει μια κομεντί made in France με τη ζήλεια, την κτητικότητα, την καταραμένη παρόρμηση εξαιτίας της τρελής επιθυμίας, τα διλλήματα για το ποιο είναι τελικά το σωστό και το λάθος, πόσο σημασία έχει τελικά η μεγάλη διαφορά ηλικίας και μια μικρή δόση χιούμορ να σέρνεται στα κεφάλια και τις καρδιές των πρωταγωνιστών. Εντάξει καλά όλα αυτά αλλά τι θα μου μείνει όταν θα πάω να συζητήσω γι' αυτή μόλις βγούμε από την αίθουσα;

Η ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ με την Λιντιβίν Σανιέ ως την πέτρα του σκανδάλου θα σας αφήσει μάλλον με την αναπάντητη απορία "μήπως έχασα κάτι;" και την επόμενη μέρα ίσως να μη θυμάστε κιόλας τι ακριβώς είδατε .Το "Ανάμεσα Σε Δύο Αντρες" ("La fille coupee en deux") που έχει το κλασσικό μοτίβο γαλλικής ταινίας "μια γυναίκα δύο άντρες", θέλει να γίνει μαύρη κωμωδία αλλά τελικά δεν της βγαίνει. Πλησιάζει την ουσία αλλά την αποφεύγει συνέχεια και καταλήγει σε κάτι που σε βρίσκει αρκετές φορές να κοιτάς το ρολόι παρά την οθόνη. Δεν είναι ότι περιμέναμε καμιά ταινία με προβληματισμούς και βαθύτερα νοήματα, αλλά κάτι light με καλύτερο σενάριο. Όχι και τίποτα άλλο έιναι και το όνομα του monsieur Σαμπρόλ στη μέση.

Κική Παπαδοπούλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ