London Boulevard

03.03.2011
Ένα πρώην κατάδικος από το Νότιο Λονδίνο (Κόλιν Φάρελ) προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σαν βοηθός μιας διάσημης ηθοποιού (Κίρα Νάιτλι), με την οποία δε θα αργήσει να κάνει σχέση.

Το «London Boulevard» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Κεν Μπρούεν, ενός από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων δέκα χρόνων, ενώ η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Γουίλιαμ Μόναχαν, βραβευμένου με ‘Οσκαρ Σεναρίου για την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, «The Departed». Με Κίρα Νάιτλι και Κόλιν Φάρελ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, είναι σχεδόν επίτευγμα το γεγονός ότι η ταινία παραμάνει από την αρχή ως το τέλος άνευρη και επίπεδη σαν γραμμή νεκρού εγκεφαλογραφήματος.

Ο σκληροτράχηλος Μίτσελ αποφυλακίζεται και πιάνει δουλειά ως βοηθός της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Σάρλοτ. Ταυτόχρονα, θέλει να αποφύγει τις συναναστροφές με τον τοπικό βαρόνο του εγκλήματος (εντελώς φυσικά, τον ενσαρκώνει ο Ρέι Γουίνστον), ο οποίος προσπαθεί να τον διπλαρώσει. Αυτή η τελευταία πτυχή της ιστορίας παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και πιθανόν να έσωζε το φιλμ από άλλες κακοτοπιές αν αναπτυσσόταν σωστά. Ωστόσο, όταν μπαίνει στο κέντρο το απελπιστικά αδύνατο ρομάντζο μεταξύ της διάσημης πριγκιπέσας και του φυλακόβιου βοηθού της, τα επίπεδα απαισιότητας που φτάνει η ταινία αγγίζουν εκείνα σχολικής παράστασης. Στο τέλος, καταλήγουμε να παρακολουθούμε μερικούς αδιάφορους χαρακτήρες σε ένα υποτίθεται swingin’ αλλά κινηματογραφικά άψυχο Λονδίνο αντί για το γκάνγκστερ φιλμ που μας υποσχέθηκαν οι τίτλοι αρχής.

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ