Σύζυγος για Ενοικίαση

03.03.2011
Ο Ντάνι Μακάμπι (Άνταμ Σάντλερ), ένας πλαστικός χειρουργός που θέλει να φλερτάρει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις, χρησιμοποιεί ένα αθώο ψέμα για να πετύχει το στόχο του: φοράει βέρα κι ας είναι ανύπαντρος. Όταν όμως γνωρίζει και ερωτεύεται μια πανέμορφη και αρκετά μικρότερή του δασκάλα, την Πάλμερ (Μπρούκλιν Ντέκερ), αυτό το μικρό ψέμα θα αρχίσει να τον καταδυναστεύει. Αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφασίζει να «εφεύρει» μια σύζυγο με την οποία υποτίθεται ότι σύντομα θα χωρίσει για χάρη της Πάλμερ. Το ρόλο της δήθεν συζύγου αναλαμβάνει η επί χρόνια βοηθός του Ντάνι, Κάθριν (Τζένιφερ Άνιστον), μητέρα δύο παιδιών, τα οποία σύντομα αναγκάζονται να μπουν επίσης στο παιχνίδι. Έτσι καταλήγουν όλοι για ένα τρελό σαββατοκύριακο στη Χαβάη, που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Ανταμ Σάντλερ. Τζένιφερ Ανιστον. Δύο ιερά τέρατα της κωμωδίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να μας πεθάνουν στα γέλια. Ή και όχι, αφού οι πιο πιθανές παρενέργειες της ταινίας είναι ο εκνευρισμός και η υπνηλία. Η υπόθεση, γελοία πέραν κάθε προφανούς προσχήματος αληθοφάνειας, θέλει τον Σάντλερ εργένη που φορά βέρα για να ρίχνει γκόμενες και την Άνιστον πιστή βοηθό του που αναγκάζεται να το παίξει σύζυγος όταν το αφεντικό της ερωτεύεται νεαρά. Αναγκάζονται να ταξιδέψουν μαζί στη Χαβάη για να πείσουν τη νέα κατάκτηση ότι βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού και κάπου εκεί αρχίζουν τα μπερδέματα -λέμε τώρα.

«Μα γιατί δε λέει την αλήθεια;», ίσως εύλογα αναρωτηθεί κανείς και η απάντηση βρίσκεται φυσικά στα φράγκα. Πώς θα κρατούσε αλλιώς αυτό το διαμαντάκι σχεδόν δύο ώρες; Χοντροκομμένο, διδακτικό και family friendly, υπακούει πιστά το τρίπτυχο αξιών του Άνταμ Σάντλερ. Όπως ωραιότατα το έθεσε και ο Πιτ Τράβερς, «μια ιδανική ταινία για ραντεβού, αλλά μόνο αν βγείτε με κάποιον που μισείτε».

Φαίδρα Βόκαλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ