Μόνο το σεξ και ... το Οσκαρ δεν φτάνουν

21.02.2011
Τον ερχόμενο Ιούνιο, η μικροκαμωμένη Νάταλι Πόρτμαν κλείνει τα 30. Ως τότε, θα έχει αποκτήσει ένα Oσκαρ ως «μαύρος» και «λευκός κύκνος» στον ψυχολογικό λαβύρινθο του Ντάρεν Αρονόφσκι, στην περίπτωση φυσικά που τίποτα δεν πάει στραβά στην τελετή απονομής της 27ης Φεβρουαρίου.

Τον ερχόμενο Ιούνιο, η μικροκαμωμένη Νάταλι Πόρτμαν κλείνει τα 30. Ως τότε, θα έχει αποκτήσει ένα Oσκαρ ως «μαύρος» και «λευκός κύκνος» στον ψυχολογικό λαβύρινθο του Ντάρεν Αρονόφσκι, στην περίπτωση φυσικά που τίποτα δεν πάει στραβά στην τελετή απονομής της 27ης Φεβρουαρίου. Θα έχει, ακόμη, αποκτήσει ένα μωρό με τον χορογράφο της ταινίας Μπανζαμέν Μιλπιέ.

Πλήρως επιτυχημένη, η «νέα Oντρεϊ Χέπμπορν» είναι η ηθοποιός της χρονιάς. Δεν είναι μόνο ο «Μαύρος κύκνος» που την έχρισε κυρίαρχη των βραβεύσεων της σεζόν, αλλά και τα νέα της πρότζεκτ: η ρομαντική κομεντί «Μόνο το σεξ δεν φτάνει», η κωμική περιπέτεια «Your highness» και το μπλοκμπάστερ «Thor». «Ελαφρύνοντας» τώρα τις επιλογές της, η Πόρτμαν διαλέγει πολύ έξυπνα την τράπουλά της στο Χόλιγουντ. Εβραία στην καταγωγή, απόφοιτος του Χάρβαρντ, γλωσσομαθής, περιβαλλοντική ακτιβίστρια και χορτοφάγος, το κοριτσάκι που βγήκε στο σινεμά με το «Leon» και άνοιξε τα φτερά του με την υπερπαραγωγή της «Αόρατης απειλής» από το έπος του «Πολέμου των άστρων» και στη συνέχεια, με μια υποψηφιότητα για Οσκαρ β’ ρόλου για το «Εξ επαφής» (2005), ολοκληρώνει μια 15ετή πορεία, που σηματοδοτεί γι’ αυτή μια νέα αρχή. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο για τη λεπτεπίλεπτη ηθοποιό που αποδεικνύει πλέον πως έχει αφήσει όλες τις αναστολές της πίσω της όπως και τις αμφιταλαντεύσεις γύρω από το αν πρέπει ή όχι να συνεχίσει να παίζει. «Σε γενικές γραμμές, για να αποκτήσεις μια πραγματικά βαθιά, ακροθιγή κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, η τέχνη είναι ο μόνος δρόμος...».

Με τον Αστον Κούτσερ

Στην κομεντί «Μόνο το σεξ δεν φτάνει» του Αϊβαν Ράιτμαν, που βγαίνει στις 24 Φεβρουαρίου, η Νάταλι Πόρτμαν ερωτεύεται τον Αστον Κούτσερ, τον οποίο γνωρίζει από παιδί σαν φίλο, ενώ οι δυο τους έχουν συμφωνήσει να κρατήσουν αυστηρά σεξουαλική τη σχέση τους.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ